Videolla: RIM:n tuleva BlackBerry 10 -alusta

Kanadalaisen RIM:n toukokuun alussa esittelemästä BlackBerry 10 -mobiilialustasta on vihdoin alkanut tihkua videomateriaalia verkkoon. Kyseessä on QNX-teknologian pohjalle rakentuva mobiilialusta, jolla RIM pyrkii parantamaan asemiaan kosketusnäyttöpuhelimissa. Ensimmäisten kuluttajalaitteiden pitäisi saapua markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana.

BlackBerry 10 rakentuu paljolti eleliikkeiden ympärille. Tästä osoituksena on muun muassa pyyhkäisyllä tapahtuva sovelluksien vaihtelu, joka tuo eittämättä mieleen Nokia N9:n käyttöliittymän. Tärkeässä roolissa on myös virtuaalinäppäimistö, jonka ohjelmistoon RIM on käyttänyt paljon aikaa. Yhtiö on pyrkinyt luomaan älykkään järjestelmän, joka osaa ennakoida käyttäjän aikeet.

Alla nähtävissä videoissa päästään ensikertaa kurkistamaan BlackBerry 10:n toimintaan.