Qualcommin Snapdragon S4 Plus -piirisarja vauhdittaa Windows Phone 8 -puhelimia

Sirujätti Qualcomm toimittaa piirisarjat myös tuleviin Windows Phone 8 -puhelimiin. Ensimmäisen ja toisen aallon Windows Phone -laitteet ovat myös perustuneet Qualcommin tekniikkaan. Siruvalmistajan mukaan ensimmäiset Windows Phone 8 -puhelimet tullaan varustamaan Snapdragon S4 Plus -piirillä.

Snapdragon S4 Plus on kehittyneempi versio muun muassa HTC One X -puhelimessa käytettävästä S4-sirusta. Se sisältää integroidun LTE-piirin ja kehittyneemmän grafiikkaytimen. Tarkalleen kyseessä on MSM8960-piiri, Dual Core Krait -suoritin ja Adreno 225 -grafiikkaydin.

Microsoft kehuu Windows Phone 8:n tukevan jopa 64 ytimellä varustettuja suorittimia. Kyseisiin lukuihin ei varmastikaan päästä vielä hetkeen, mutta ainakin tältä osin tulevaisuus on turvattuna.

Lähteet: The VergeMobile Burn & AnandTech

16 kommenttia

 1. Uskoisin,että Samsung tulee tuomaan jälleen teknisesti ja ominaisuuksiltaan paremman WP8 mallin mitä Nokia.Ei tarvitse muuta,kuin SGS3 malliin yhdistää Windows Phone 8 käyttöjärjestelmä.

  1. Eipä paljon kiinnosta joku marginaalinen ero laitteistossa jos puhelimen ulkonäkö on sitä mitä Samsung yleensä tarjoaa eli järkyttäviä muovilootia.

   1. Mutta hei. Samaa muovia ne nokiankin puhelimet ovat kuin esim galaxy S3 puhelin.
    Niinkuin monet ovat sanoneen nii valmistajat keksivät hienot sanat heidän käyttämälleen muovillee.
    Ulkonäöstä en mene sanomaan mitää koska jokaisella on oma maku.

 2. Eikös One X:ssä ole Terga 3 ja One S:ssä tuo Qualcomm:n piiri?

  1. Amerikan markkinoilla One X:ssä on ollut qualcommin s4 piiri sisällä, ilmeisesti Lte tuen takia. Muualla siinä on ollut tegra 3.

 3. En ymmärrä tota ytimien ympärillä hehkuttamista niin kauan kuin ohjelmat eivä osaa käyttää niitä hyväkseen. sehän on täysin haaskausta. Esim pc puolella nähdään normaalisti jopa kahdeksaa corea pelikoneissa vaikkakin kaikki pelit ovat käytännössä tehty neljälle.

 4. pilaavat hyvän prossun laittamalla se puhelimeen jossa on paska käyttis -.-

 5. Ei ytimistä tarvitse välittää normaalilla kehittäjällä vaan platform hoitaa itse resurssien jakamisen ytimien kesken (esim. Threadit omiin ytimiin). Pelit ja niiden frameworkit voi hyvinkin käyttää tiettyä ydintä eri threadille, mutta syytä en tiedä kun ei ole pelien devaamisesta muuta kuin mobiili kokemusta.

 6. Ihan hyvä homma. Tosin Lumia 900 on jo nyt nopeampi kuin Samsung Galaxy 3, johtuen Androidin raskaudesta. SG3 takkuaa välillä todella pahasti ja välillä miettii niin, että hermot menee.

  Ja nyt vielä kun Nokian luurit harppaavat kamerassa taas valovuoden muita edelle, niin eipä tarvitse miettiä mitä puhelimia meidän joulupaketeista löytyy.

  1. Itse en ole lukenut mistään että SGS3 olisi takkuuntunut pahasti eikä omakaan SGS3 ole kertaakaan jumitellut.

  2. nokian kamerat eivät tule koskaan olemaan valovuosia edellä vaan aina valovuosi jäljessä. 808 pureviewki on pelkkää kusetusta

   1. Joku on kussut Ragsin aamiaismuroihin?
    Sen verran kiukkuisia kommentteja herralla…

    1. Kai sitä nyt vihanen on ku hyvän prossun maine pilataan paskalla käyttiksella niin ei voi ikinä käyttää puhelinta jossa on Snapdragon –’

Kommentointi on suljettu!