Nokia suunnittelee kattavaa pilvipalvelua? Nokia Air

Verkossa leviää äärimmäisen mielenkiintoinen video, jossa demotaan Nokia Air -pilvipalvelua. Kyseessä on ammattimaiselta vaikuttava video, joka saa sen näyttämään aidolta. Kyseessä saattaa kuitenkin olla myös taidokkaan fanin toteuttama konsepti, joka kannattaa ainakin vielä pitää mielessä.

Nokia Air vie pilvipalvelut seuraavalle tasolle. Kyseessä on kokonaisvaltainen palvelu, joka ei tyydy vain synkronoimaan kuvia ja muita tiedostoja laitteiden välillä. Periaatteessa kaikki tiedot sovelluksia myöten ovat pilvessä, joten esimerkiksi applikaatioita ei tarvitse erikseen ladata ja asentaa puhelimeen. Ne voidaan valita kaupasta ja ovat suoraan käyttövalmiita sekä aina ajan tasalla.

Videolla nähtävän konseptilaitteen käyttöliittymä vaikuttaa juontavan juurensa MeeGosta. Kyseessä saattaakin olla sen aikakauden video, jolloin MeeGo näytteli vielä keskeistä osaa Nokian strategiassa. Niin tai näin, antaa video aika hyvän kuvan siitä, mitä tulevaisuuden pilvipalveluilta voidaan odottaa.

Lähde: GSMArena

2 kommenttia

  1. ”Periaatteessa kaikki tiedot sovelluksia myöten ovat pilvessä, joten esimerkiksi applikaatioita ei tarvitse erikseen ladata ja asentaa puhelimeen. Ne voidaan valita kaupasta ja ovat suoraan käyttövalmiita sekä aina ajan tasalla.”

    Ja kun netti kurahtaa/virukset ja hakkerit pääsevät riehumaan pilvipalvelussa, ovat applikaatiot ja tiedostot käyttökelvottomia. Kaikki vaan nettiin…

  2. näinkin se olisi voinut mennä, mutt Nokia halusi valita sen huonoimmista huonoimman vaihtoehdon eli kärkipaikan sijaan peräpään haistelijan

Kommentointi on suljettu!