Google vakuuttelee Motorolan säilyttävän itsenäisyytensä

Elokuussa tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Google kertoi aikeistaan hankkia omistukseensa Motorolan matkapuhelinyksikön. Kuluneen vuoden toukokuussa diili saatiin päätökseen ja Motorola Mobility siirtyi Googlen alaisuuteen. Hakukoneyhtiö perusteli ostostaan Andoidilla, jonka ekosysteemiin ja kilpailuun saadaan entisestään lisää vauhtia.

Kaupasta lähtien markkinoilla on ollut pieni pelko siitä, miten Androidin tulee käymään. Säilyykö alusta avoimena? Onko kaikilla samat mahdollisuudet hyödyntää sen uusimpia julkaisuja? Kyllä on, tai näin vakuuttaa ainakin Google. Yhtiöllä ei ole myöskään aikomuksia integroida Motorolaa Googlen, vaan yksikkö aiotaan pitää itsenäisenä.

On tärkeää, että se (Motorola) pysyy omassa pelikentässään. Emme ole integroimassa Motorolaa Googleen. Teemme parhaamme, että yhtiöllä on käytössään kaikki tarvitsemansa taistellakseen voitosta omalla alueellaan. Teidän ei tule odottaa täydellistä integraatiota yhtiöiden välillä”, kommentoi sijoittajille Googlen talouspäällikkö Patrick Pichette.

Google maksoi Motorolan matkapuhelinosastosta 12,9 miljardia dollaria. Se toi yhtiölle kasan patentteja, joiden uskotaan loppupeleissä olevan se tärkein syy ostokseen.

Lähde: PhoneArena