Nokia Etätoisto striimaa Lumia-puhelimen elokuvat ja musiikit televisioon

Nokia on jälleen julkaissut uuden sovelluksen Lumia-puhelimilleen. Tällä kertaa kyseessä on applikaatio, jonka avulla käyttäjä voi jakaa puhelimensa sisällön DLNA-tuella varustettuihin laitteisiin. Sovellus löytyy Windows Phonen -ohjelmistokaupasta nimellä Etätoisto. Kansainvälisesti ohjelma tunnetaan Nokia Play To -nimellä.

Sovelluksen avulla esimerkiksi elokuvien katselu television suuremmalta näytöltä käy langattomasti. Jos televisiosta löytyy DLNA-tuki ja se on yhteydessä puhelimen kanssa samaan WiFi-verkkoon, voi Lumiasta toistaa videoita, musiikkia ja kuvia langattomasti television ruudulla. Televisioiden lisäksi DLNA-tuki on yleinen nykyään myös muun muassa Blu-ray-soittimissa ja tietokoneissa.

Nokia Etätoisto on ladattavissa ohjelmistokaupasta Nokian omasta osiosta. Jos sovellusta ei jostain syystä löydy, kannattaa valita yksi Nokian julkaisema applikaatio ja näyttää kaikki yhtiön julkaisemat sovellukset (Lisää sovelluksia julkaisijalta Nokia Corporation). Tällöin Etätoiston pitäisi olla näkyvissä.

7 kommenttia

 1. Todella hyviä uutisia Lumia-puhelimien omistajille, sillä niistä puuttuu kunnollinen ”Tv-out” ominaisuus, joka on ollut vakiona lähestulkoon kaikissa muissa Nokian malleissa.

  Kysymykseksi kuitenkin jääkin, millaisella laadulla kuva näkyy telkun ruudulla?

 2. Laatu ei muutu yhtään siitä että tiedosto siirretään WLAN:n yli televisioon.
  Sama laatu kuin tiedostoa katseltaisiin TV:hen liitetyltä USB-tikulta.

 3. Tämä aplikaatio ollut käytössä jo pari viikkoa ja toimii todella hyvin!! Laatu on huippuluokkaa ja käyttöönotto äärimmäisen helppoa. Suosittelen!

 4. Eipä vaan tunnu toimivan tällä kombinaatiolla kuin Sony BDV-E970 ja Lumia 900..

 5. Mainiota Nokialta! Lisäpalvelut Lumiaan eivät koskaan tule tarpeettomiksi.

  Pystyyköhän tuon avulla yhdistämään suoraan Playstation kolmoseen?

 6. Netissä kehuttiin tätä Nokia Play To -sovellusta enkä millään löytänyt sitä Marketplacesta. Olisihan se pitänyt arvata että pitää hakea nimellä ”Etätoisto” vai mitä? Varsinkin kun kaupan nimi todellakin on ”Marketplace”.

 7. Eipä tunnu tomivan 1020 Onkyon kans. Musiikki kuuluu, mut kuvat ja video ei ota toimiakseen. Puhelimessa ei tapahdu mitää, kun kuvaa tuplaklikkaa.

Kommentointi on suljettu!