Android 4.1 Jeally Bean pureutuu suorituskykyyn

Google esitteli tänään seuraavan Android-version, joka kulkee nimellä Jelly Bean ja versionumerolla 4.1. Kyseessä on tärkeä päivitys, joka keskittyy erityisesti parantamaan alustan suorituskykyä. Google haluaa tuoreella julkaisulla parantaa erityisesti Androidin käyttömukavuutta ja sulavuutta. Se tulee saataville Galaxy Nexus-, Nexus S– ja Motorola Xoom -laitteille heinäkuun puolivälissä.

Kotinäkymää Google on viilannut widgettien älykkäämmällä käyttäytymisellä. Minisovellukset mukautuvat automaattisesti tarjolla olevaan tilaan ja sovelluspikakuvakkeet järjestyvät älykkäästi uuteen järjestykseen. Uudistuksilla Google pyrkii helpottamaan työpöydän muokkaamista.

Tekstinsyöttöä on kehitetty eteenpäin. Mukana on parempi ennakoiva tekstinsyöttö sekä ilman verkkoyhteyttä toimiva sanelutoiminto. Jeally Beanissa tekstiä voi tuottaa puhumalla myös ilman verkkoyhteyttä.

Android 4.1 tuo mukanaan kehittyneemmän kamerasovelluksen. Sen keskeinen parannus on tallennettujen kuvien vaivattomampi selaaminen.

Uudistunut ilmoituskeskus on selvästi aiempaa monipuolisempi. Se kertoo enemmän tietoa ilmoituksista ja mahdollistaa erilaisten toimintojen suorittamisen suoraan ilmoituskeskuksesta. Esimerkiksi kalenterimerkintöjä voidaan torkuttaa ja merkintään liitetyille henkilöille lähettää viestejä.

Äänihaku on Android 4.1:ssä niin ikään edellisversiota nopeampi. Palvelu osaa vastata käyttäjän kysymyksiin puheella ja esittämällä ne ruudulla. Mielenkiintoisin tällä osa-alueella on uusi Google Now -palvelu, joka vastailee kysymyksiin käyttäjän selaushistoriaan ja muihin toimiin perustuen. Se ikään kuin oppii tuntemaan käyttäjänsä ja osaa Googlen mukaan antaa näin parempia vastauksia ja neuvoja.

Lähde: The Verge

12 kommenttia

 1. Milloinkohan tulee muille android-puhelimille kuten samsung galaxy s3?

  1. Aika näyttää.. Jos vanhat merkit pitävät kutinsa, niin tuskin ennen syksyä. Itse veikkaisin loppuvuotta.

 2. Toivottavasti Samsung ei tee taas ”äsykkösiä” ja jättää edellisen lippulaivan päivityksen ulkopuolelle. Mitä muut arvelette???

 3. OK. Aatelin hankkii s3 niin mietin vaan että tuleeko tää Jelly Bean sille.

  1. Lähes 100 prosentin varmuudella tulee SGS3:lle. Eiköhän tähänkin saada mahdollisesti jo lähitulevaisuudessa vahvistus. 🙂

 4. Lagiton Android, en usko ennen kuin näen. Sitähän ne on aina sanonut, mutta kuinka on käynyt…

  1. Mutta hyvä että tähän ongelmaan vihdoin pureudutaan. Suuri syy minulle miksi en ole Androidista ollut kiinnostunut.

 5. Voisitko Teemu tehdä videoarvostelun iphone 4s tai jostakin sen ominaisuudesta. Tai sitten vain tekstimuotoisen arvostelun? Kun ei iPhonesta olla hirveesti arvosteluja tehty.

 6. Naurettavaa kuinka eka SGS ei saa tätä koska tehot ei muka riitä mutta Nexus S jossa on täysin sama rauta niin muka pystyy pyörittämään ja saa sen vielä ensimmäisten joukossa -.-

 7. SG Nexus S on ilmeisesti udemmalla tekniikalla varustettu rauta tai sitten puhelimen omaa muistia enemmän,kuin mitä SGS1 on.

Kommentointi on suljettu!