Google julkaisi Nexus 7 -tabletin

Google on tänään odotetusti julkaissut Google I/O -tapahtumassa Asusin kanssa yhteistyössä rakennetun Nexus 7 -tabletin. Se perustuu uuteen Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään ja tarjoaa seitsemän tuuman kosketusnäytön, kuten laitteen nimikin antaa ymmärtää.

Nexus 7 on maailman ensimmäinen seitsemän tuuman tabletti neliydinsuorittimella, kehuu Google. Taulutietokoneen sisältä löytyy NVIDIA:n Tegra 3 -piirisarja ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa on mallista riippuen joko kahdeksan tai 16 gigatavua. Kokonaisuuden kruunaa 12 ytimen grafiikkapiiri.

Uutuuden seitsemän tuuman kosketusnäyttö kykenee 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen. Se on Googlen mukaan optimaalinen lukemiseen kokonsa ja tarkkuutensa puolesta.

Nexus 7:n muita ominaisuuksia ovat etupaneelin kamera, WiFi, Bluetooth, GPS ja NFC. Mukana on 4325 mAh:n akku, jonka luvataan takaavan 300 tuntia valmiusaikaa ja yhdeksän tuntia yhtäjaksoista videontoistoa.

Muotoilun osalta Google on hakenut tablettiinsa kompaktia olemusta ja hyvää käytettävyyttä. Yhtiö kehuu Nexus 7:n sopivan hyvin käteen ja kulkevan vaivattomasti mukana. Nexus-tabletti painaa vain 340 grammaa, kun esimerkiksi uusi iPad painaa 625 grammaa.

Nexus 7 saapuu ensimmäisille markkinoille heinäkuussa 199 dollarin hintaan. Laajempi saatavuus selviää myöhemmin.

4 kommenttia

 1. Hmm…

  Surface vaiko tuo?

  Surfacella on kyllä monia hyviä toimintoja…
  Enkä haluaisi ostaa Nokian vastustajien tuotteita…
  Hinta houkuttaa silti…

  1. tuo 199 on varmasti joku ameriikan operaattirikytkyhinta. Suht mielenkiintoinen tabletti kyllä, todella kevytkin. Mielestäni nämä nexusmallit ovat ne mielenkiintoisimmat julkaisut android maailmassa.

   1. Minkälaista liittymää ajattelit, että ne kytkynä kauppaa sim kortittomaan laitteeseen?

  2. ”Enkä haluaisi ostaa Nokian vastustajien tuotteita…”

   Microsoft saattaa olla aktiivinen ja tärkeä taustatekijä Nokian tämänhetkisessä alamäessä. Microsoft on myös Googlea epäeettisempi yritys (ainakin sen tiedon perusteella mitä vuosien aikana olen onnistunut löytämään) . Haluaisin tukea Nokiaa, mutten halua antaa Microsoftille senttiäkään rahaa enkä tukea sen puhelinkäyttöjärjestelmän leviämistä. Huokaus…

Kommentointi on suljettu!