Nokia aloitti Windows Phone 7.5 Refresh -päivityksen jakelun Lumia 710- ja Lumia 800 -puhelimille

Matkapuhelinvalmistaja Nokia ilmoittaa tänään aloittaneensa uuden ohjelmistopäivityksen jakelun Lumia 710– ja Lumia 800 -puhelimille. Päivitys saapuu eri varianteille kesä-heinäkuun aikana ja sen saatavuuden voi tarkastaa täältä. Puhelimen päivittäminen hoituu tutusti tietokoneella Zune– (Windows) tai Windows Phone 7 Connector (Mac) -sovelluksella käyttöjärjestelmästä riippuen.

Nyt julkaistu päivitys tuo puhelimiin Windows Phone 7.5 Refresh -käyttöjärjestelmän, joka myös nimellä Tango tunnetaan. Se sisältää uusia ominaisuuksia, joista merkittävin on Internet-jako. Päivityksen jälkeen Lumia 710– ja Lumia 800 -puhelimen omistajat voivat jakaa laitteensa verkkoyhteyden esimerkiksi tietokoneelle tai tabletille WiFi:n kautta. Yhteyden voi jakaa kerrallaan viidelle eri laitteelle.

Toinen keskeinen uudistus on saapuvan puhelun hiljentäminen kiepauttamalla puhelimen näyttö pöytään päin. Samalla päivitys valmistelee puhelimet yhteensopiviksi tulevien sovelluksien kanssa, joista yksi kiehtovimmista on Camera Extras. Se lisää mukaan käytännöllisiä kameratoimintoja, jotka helpottavat kuvaamista.

Nokian Lumia 610– ja Lumia 900 -puhelinten omistajien ei tarvitse huolehtia uudesta päivityksestä, sillä se löytyy jo kyseisistä malleista.

Lähde: Nokia Ääni

6 kommenttia

 1. Nokia sivun mukaan päivitys on puhelimelleni saatavilla, mutta puhelin ilmoittaa, että ’no updates found’, eikä Zunen kautta tule mitään päivitystä. Edellyttääkö päivityksen saaminen vielä operaattorin aktiivisuutta, vai pitäisikö Nokian työntää nämä läpi ihan omatoimisesti?

  1. No niin, kikkailin itselleni päivityksen käyttäen eräillä sivustoilla kuvattua tekniikkaa, jossa puhelin pistetään Airplane modeen ja kytketään Zuneen ja kun sitten mennään update valikkoona ja Zune etsii päivityksiä, vedetään PC:n verkkojohto irti, jolloin Zune ilmoittaa, että update olisi tarjolla (ilman johdon irroitusta tulee ilmoitus, että puhelin on up to date). Sitten vain johto takaisin ja päivittämään. Tämä rumba piti tehdä kahdesti peräkkäin, jotta sekä OS että firmware tulivat tuoreimpaan versioon.
   Mutta, mutta… vähän pettymys oli, että Nokian Youtubessakin tähän refreshiin liittyvänä mainostamista camera extroista ei tullut kuin panoraama, mutta ei itselaukaisijaa eikä action shottia ym. Säästetäänkö näitä nyt sitten 7.8 päivityksen osiksi, vaikka ilmeisesti nämä tarjottiin jo Lumia 900 omistajille jenkeissä.

   1. minkä sivun kautta löysit tämän? ihan mielenkiinnosta voisin itekkin yrittää 🙂

 2. Tätä itsekin ihmettelen. Raivostuttavaa, kun ei sitä yhtä softaa saada nyt jakoon… mikä tässä hommassa voi maksaa? Jos kerran uusi softa julkaistaan olisi hyvien tapojen mukaista, että sen voisi myös ladata.

 3. ”The status indication on the Nokia website tells you whether the update is approved and made available for distribution through the Microsoft update path. When the update actually becomes available for your Lumia 710 or 800 you will receive a notification on the phone after which you can install the update using Zune.”

  Eli ei ole siis kiinni Nokiasta tai operaattorista vaan Microsoftista.

 4. Näissä päivityksissä on käytössä typerä jonotussysteemi. Etsikääpäs siitä lisää. Sen tosiaan voi ohittaa, ja pakottaa puhelimen päivittämään, edellä mainitulla tavalla.
  Verkkojohdon irroittaminen tekee sen että softa kerkeää ladata saatavilla olevat päivitykset, mutta ei jonotuslistaa.

Kommentointi on suljettu!