Mozilla julkaisi täysin uudistuneen Firefox-selaimensa Androidille

Ohjelmistoyhtiö Mozillan uudistunut Firefox-selain on nyt saatavilla Android-alustaan pohjautuville mobiililaitteille. Kyseessä on merkittävä päivitys, joka uudistaa selaimen täydellisesti. Pikaisen testauksen perusteella selain on vihdoin noussut käytettävyydessä ja toimintanopeudessaan sille tasolle, että sen paikkaa ykkösselaimena voi aidosti harkita.

Selaimen käyttöliittymä on rakennettu uudelleen ja se näyttääkin nyt selvästi aiempaa modernimmalta. Käyttöliittymä on luotu Javalla Androidin natiiveja elementtejä hyödyntäen, joka on käyttösulavuuden kannalta selkeä parannus entiseen.

Mozilla kehuu uudistetun Firefoxin renderöintinopeutta selvästi Androidin muita vaihtoehtoja vikkelämmäksi. Androidin vakioselaimeen nähden Firefox on nyt Mozillan mukaan jopa yli kolme kertaa nopeampi. Mittarina on käytetty Eideticker Canvas Benchmark -testiä, jota on ajettu Galaxy Nexuksella ja Android 4.0.4 -alustaversiolla.

Uusi Firefox tukee Flash-teknologiaa ja selaimen ominaisuuksia laajentavia lisäosia. Mukana on myös Firefox Sync -toiminto, joka pitää kirjanmerkit, salasanat ja historian ajan tasalla älypuhelimen ja tietokoneen välillä.

Lataa Firefox puhelimeesi Google Play -kaupasta.

Lähde: Mozilla & Engadget

6 kommenttia

  1. Nyt, mobiiliblogi! Milloin tulee vertailu firefoxin ja Operan välillä(ja natiiviselaimen)?

  2. Wat? Aika potaskaa.. Ei toimi Galaxy Tab 8.9, Tab 7.7, Tab (Orig), Gio…
    Mutta toimii kuitenkin Xcoverilla ja Notella?

  3. Kokeilin vanhassa SGS:ssä. Sivujen vieritys nyki aavistuksen, joten ei tämä Opera Mobilea tule korvaamaan.

  4. No oli kyllä pettymys. Pika zoomauksen asetuksia ei voi muuttaa. Foorumien lukemisessa tosi kömpelö. Kun lukee viesti ketjuja niin zoomaa miten sattuu. Ponnahdus ikkunan kautta ei pääse lukeen YV viestejä. 10 min ja poistin sovelluksen. Androidin omaki on paljon parempi. Käytössäni Galaxy Note ja Android 4.0.3

  5. Tosiaan jakso sen vartin testata. Pysyn edelleen Chromessa, paljon nopeampi. Galaxy s2/ 4.0.3

Kommentointi on suljettu!