Google toi Chrome-selaimensa iOS:lle

Ohjelmistojättiläinen Google on tuonut Chrome-verkkoselaimensa Applen iOS-mobiililaitteille. Tietokonepuolella jo hyvään asemaan noussut selain valloittaa hiljalleen myös mobiililaitteita, sillä uudessa Nexus 7:ssä Androidin vakioselain on korvattu Chromella. Aika näyttää tuleeko Chromesta virallisesti Androidin uusi vakioselain.

Uusi Chrome on suunniteltu sekä iPhonelle että iPadille. Sen integroituu saumattomasti Chromen työpöytäversion kanssa, tuoden tietokoneelta mobiililaitteisiin muun muassa avoimet välilehdet sekä synkronoiden suosikit eri päätteiden välillä. Mukana on myös yksityisselaus, jossa historiatietoja ei tallenneta Chromeen.

Selaimen osoitepalkki on älykäs ja osaa ehdottaa käyttäjälle osoitteita näppäilyn aikana. Tietokoneelta voidaan lähettää kätevästi sivuja iPhonelle ja iPadille myöhempää lukemista varten. Chrome myös sisäänkirjaa käyttäjän automaattisesti Googlen palveluihin nopeuttaen niiden käyttöä.

Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta Chromea vaivaa iOS-selainten kirous. Ainoastaan Applen Safarilla on mahdollisuus käyttää nopeaa Nitro JavaScript-moottoria, joten kolmansien osapuolien on vaikea kilpailla nopeudessa.

Chrome on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta.

5 kommenttia

 1. Latasin tuo jo eilen iPadille. Se oli jo ilmaisten sovellusten ladatuin. On kyllä pakko sanoa että toimii tehokkaasti.

 2. Noissa Chromen toiminnoissa ei ollut mitään mitä ei ole jo olemassa olevissa selaimessa iOS:lle. Safarin lukulista hoitaa välilehtien synkronoinnin laitteiden välillä kätevämmin. Ainoa parannus Safariin verrattuna on iPhonelle enemmän kuin 9 välilehden avoinna olomahdollisuus, mutta tämäkin on hyödytön, koska lataa sivun aina uudelleen välilehteä vaihtaessa jos useampi on auki.

 3. Ei tuo vakuuttanut, ensimmäisenä näin tahmaavan selauksen ja sitten tökkivän pinch zoomin. Eli peli oli siinä vaiheessa jo menetetty, en tosin nähnyt mitään syytä miksi käyttäisi chromea, jos olisi pöytäkoneessa chrome niin hyöty ehkä hiukan suurempi. Synkkaavat välilehdet on ihan jees, tämä tulossa safariin iOS6:ssa.

  Chromeen ei myöskään saanut näkymään suosikkipalkkia (en ainakaan löytänyt) mikä mulla iPadissa on ainakin on ihan ehdoton. Samoin välilehtiä oli auki kerralla vain 4-5 siis ilman skrollausta, auki niitä varmaan saa monia monia, mutta se vaatii jatkuvaa palkin skrollailua. Nytkin mulla on 7 välilehteä auki iPadilla ja ne on tuossa koko ajan näkyvillä.

  Käyttökokemukseni oli siis iPad 3:lla.

 4. Merkityksetön tulokas. Sen sijaan olen jo pitkään odottanut, koska gmail päästää hyödyntämään postilistoja ja muokkaamaan omia yhteystietojaan!?

  Ryhmien hallinta ja hyväksikäyttö ontuu myös Applen omassa sähköpostissa…

 5. Hyvä juttu. Safari ei näytä läheskään kaikkia sivuja oikein.

Kommentointi on suljettu!