Adobe Flash ei tuettuna Android 4.1:ssä

Flash-teknologia on hiljalleen tulossa tiensä päähän mobiililaitteilla, vaikka vielä vuosi pari sitten Adobe kehitti ahkerasti siitä versiota useille eri mobiilialustoille. Viime vuoden marraskuussa Adobe kuitenkin kertoi, että Flash-soittimen kehittäminen mobiililaitteille lopetetaan. Yhtiön mukaan HTML5 on noussut parhaaksi ratkaisuksi rakentaa verkkosisältöä älypuhelimille, joten Flash-tekniikka tullaan keskittämään tietokoneisiin.

Adoben teknologian kannalta tärkein mobiilialusta on ollut Android. Uuden Android 4.1 Jelly Bean -version myötä Flashille saadaan kuitenkin sanoa hyvästit myös kyseisellä alustalla. Itse asiassa Flash tullaan vetämään kokonaan pois Google Play -kaupasta 15. elokuuta, jonka jälkeen sitä ei ole enää mahdollista hankkia laitteisiin. Sitä ennen Flashin voi teoriassa hankkia myös Jelly Bean -laitteisiin, mutta sen yhteensopivuutta ei ole millään tavalla testattu Adobe osalta. Jos nykyisen puhelimen tai tabletin päivittää Android 4.1:een, säilyy Flash asennettuna.

Flashin taival älypuhelimissa on ollut ristiriitainen. Toisaalta se on mahdollistanut täysimittaisen selauskokemuksen, mutta samalla aiheuttanut hidastelua ja akun kulumista. Oikeastaan vasta viime aikoina älypuhelimien tehot ovat kasvaneet niihin mittasuhteisiin, että Flash-sisältö pyörii niissä kohtalaisen sulavasti.

Lähde: Adobe

6 kommenttia

 1. Tarkoittaako toi että esim. IL-TV:tä ei voi katsoa känykällä jossa on android 4.1?

  EIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!

  1. IL-TV toimii hienosti ainakin iPadilla ilman fläsää. Ei se flash ole niin tärkeä kuin android käyttäjät kuvittelee, ei lähellekään, se on itseasiassa todella todella yliarvostettu.

   1. IL-TV toimii Flashilla, joten sitä ei voi käyttää iPadilla.

    1. Mitä tähän ny sanois 🙂 tämä on nimenomaan se mistä juuri sanoin… Kun oletetaan jotain asioita mitkä ei alkuunsakkaan pidä paikkaa, kyllä se vaan toimii vai mitenhän mä sieltä pävittäin iPadilla katselen videoklippejä 🙂

 2. Eipä sitä voi katsoa iphonellakaan eikä windows luurilla 🙂
  Flash sivustot saisivat mielestäni vain hävitä! Hyi sellaisille ihmisille ketkä vielä flash sivustoja rakentelevat!

Kommentointi on suljettu!