Nokia N9:n PR 1.3 -päivitys sisältää yli 1000 korjausta

MeeGo-pohjaisen Nokia N9:n seuraavan suurpäivityksen jakelu on käynnistynyt. Kyseessä on versionumeroltaan 40.2012.21-3 oleva päivitys, joka myös PR 1.3:n tunnetaan. Sen voi ladata suoraan puhelimen välityksellä asetuksien sovellusvalikon takana olevalla Sovellusten hallinta -työkalulla.

Kyseessä on erittäin merkittävä päivitys, joka sisältää Nokian mukaan yli 1000 korjausta. Samalla yhtiö julkaisi uudet versiot muun muassa Facebook– ja Twitter-sovelluksista, joiden avulla sosiaalisten palveluiden hallinta onnistuu entistäkin paremmin. Ikävä kyllä Nokia ei ole kertonut ainakaan vielä yksityiskohtaisia tietoja päivityksen sisällöstä, joten käyttäjät saavat kaivaa ne omatoimisesti esille.

MobiiliBlogin N9:n päivittyy parhaillaan. Mitä parannuksia olette huomanneet PR 1.3:ssa?

Lähde: Nokia Support Discussions

61 kommenttia

 1. Hjau

  Olisi mukava saada jonkinlainen katsaus päivityksen vaikutuksiin. Myin oman laitteeni pois muutama kuukausi sitten, koska en kestänyt softaa. Olisi mielenkiintoista lukea parannuksista, joskaan en silti takaisin vaihda.

  P

 2. Äkkiseltään en huomaan näkyviä uudistuksia. Facebook-sovellus tuntuu nopeammalta…

   1. Joo, se on nyt ollut jo tovin ykköspuhelimena. 🙂

 3. Hieno homma! Vielä kun ilmoitatte N9:n jatkuvan, niin siitäkös uusi nousu alkaa sitten syksyllä uudella raudalla ja muotoilulla sekä uudella hiirityypillä kännyissä jne.! Microsoftin Windowsiin kädet sitovalla älypuhelinsopimuksella voitte sitten pyyhkiä pöytää, perusteena ettei heidän tuotteensa myy! Kyllä se siitä, monikäyttöjärjestelmä..,

 4. Toimii huomattavasti nopeammin ja sulavammin kaikin puolin kuin aiemmin. Varsinkin nokia suite 3.5:n ja n9 välinen kommunikaatio on varmaan yli kymmenkertaistunut. Hienoa nokia.
  Ehkä viikonkuluessa saadaan parmmin tietoja josko virrankulutus olisi pienentynyt ja verkkoyhteydet parantuneet merkittävästi. Mitään uusia sovellus ominaisuuksia en sen koommin ole havainnut vielä, kun en pahemmin käytä facebookia tai twitteria puhelimellani. Sähköposti yhteydet tosin toimivat nopeammin. Samoin sain toimimaan lopulta hotmail ongelman joka aiemmin esiintyi exhange sovelluksen kanssa, mutta lienee ratkaisu ei ollut tämän päivityksen ansiota. Yhtä kaikki kalenteri synkit toimivat myös nopeammin kuin aiemmin. Veikkaukseni on että kellotaajuutta on ehkä nostettu??? Ainiin vielä ainakin meecast sää sovellus toimii huomattavasti paremmin nyt kuin aiemmin.

 5. Tämähän on loistava uutinen! Jotenkin kuvittelin, että N9:n päivitykset oli jo nähty.

  Suuttuikohan MS tästä päivityksestä, kun vinoilee, että Nokia on vain yksi heidän kumppaneistaan Windows Phonen saralla 😉

 6. Minun N9:ni päivitys on nyt ollut käynnissä yli tunnin ja puolet siitä ajasta jauhanut 90 prosentissa. En uskalla keskeyttääkään, kun taitaa laite olla sen jälkeen mennyttä kalua. Käytän siis WLAN yhteyttä, mutta silti näin?

  1. Sama juttu täällä. About pari tuntia nyt 90%ssa. En uskalla ottaa laturista irti enkä keskeyttää 🙁

  2. Hyvinhän päivitys meni – tosin käytin gsm-yhteyttä – eli hitaasti, mutta hitaasti, niinkuin sanonta on muutettu… WLAN-yhteyksillähän on taipumus katkeilla, mutt usein ne palautuvat ihan automatic ja voihan sen ’paaluttaa’ manuaalisestikin 😉 eiköhän lataus jatku siitä mihin sattui pätkäseen

   1. Mullakin jumittui yli kahdeksi tunniksi 90%:iin, jonka jälkeen sammutin laitteen. Käynnistin uudelleen, jonka jälkeen tuli aika pahan näköisi ruutuja esiin, mutta nyt vehje pelittää vanhaan malliin. Ainoa vika on se, että Twitter- ja FB-sovellukset väittävät olevansa rikki eivätkä toimi. Samat sovellukset kuitenkin toimivat vanhaan tapaan, kun niihin menee esim. osoitekirjan kautta.

    Miten mä saan ladattua PR1.3:n uudelleen ja kunnolla?

    Tästä ei tullut Nokialle pisteitä. Kaksi aiempaa päivitystä meni kuin vettä vain.

 7. Onko N9 päivityksille jatkoa luvassa enää Nokian saralta? Itse en muista ainakaan lukeneeni enää mistään 1.4. päivityksestä tai vastaavista. Onko puhelimen omistajilla kokemuksia N9 yhteisön aktiivisuudesta puhelimen kehittämiseen?

  N9 saa kyllä nykyään niin halvalla, että tekisi mieli kyllä käydä ostamassa.

 8. Jep! Tämähän passaa. Mutta onko kellään tietoa tulevasta, pr 1.4 tarkoitan? Ois mukava, jos huolehtisivat meistä vielä edes sen päivityksen verran.. Huhuthan tuosta pr 1.4:stä kiertää palstoilla, mutta niihin saa suhtautua kyllä melkoisen kriittisesti.

 9. N9:stä ei sinällään ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Mainio puhelin kertakaikkiaan ilman päivityksiäkin.

 10. Vihdoin nokialta oikeaa toimintaa jatkakaa vain tätä MeeGoa ja alkakaa käyttää Androidia !!
  Meegosta ois hyvinkin ainesta maaliman ykköskäyttikseksi .
  Face on tässä päivityksessä nopeempi ja nokia suite toimii nopiampaa n9:n kaa.
  Ei kulu akku niin nopiaa .
  Jos nokia kehittäis n9:ä (meegoa ylleensä) niin si8lle alustalle tulis enemmän pelejä ja se kehittyis niin kaikki vaihtais nokiaan , hyvä nokia .
  N9 ollu jo pitkään ykköspuhelimena ei mikkää muu sitä syrjäytä! 🙂

 11. Huvittavaa nähdä uutisen aiheuttavan kommenttimäärän ja ennenkaikkea tämän positiivisen sävyn… Taitaa Elop olla valinnut palavan lautan pelastusveneeksi uppoavan laivan. 😛

  1. Hyvää ja haluttua kännyä kommentoidaan tietty positiivisesti 🙂

 12. Asensin nysilleni pr 1.3 päivityksen, mutta en kyllä huomannut oikeastaan minkään muuttuneen… Voisiko muut mblukijat kertoa että mitä kongreettisia parannuksia ovat huomanneet omassa nysissä päivityksen jälkeen, kiitos!

  1. Samat sanat…

   Minusta on loistavaa, että N9:illeni tulee vielä päivitystä.

   En käytä face, joten mitä muuta uutta tuli?

   Huomenna Nokia Ääni Blogissa varmaan kerrotaan. 🙂

 13. Nokian tyyliin changelog uupuu täysin. Ettei vaan Windows update coverment backdoor olisi käytössä?

  Mut joo – päivitin anyway. No problems. Puhelin toimii jouhevammin. Kosmeettisia muutoksia en huomaa, joten fixejä täytyy olla ”pellin” alla paljon.

  MISSÄ ON PÄIVITYSTIEDOT?

 14. Sanotaan aluksi, että ”Nokia Link”, joka ei ole varsinainen ”perinteinen sovellus”, tuli PR 1.3 matkassa. Löytyy: asetukset, sovellukset, sovellusten hallinta.
  On ollut aiemmin vain PC:n kautta N9:n tietojen synkronointia varten.
  Olen nähnyt Nokia Linkin mobiili-version aiemmin Nokian Beta Labsin sivuilla. Näköjään nyt on sitten luurissa.

 15. ..Niin vielä, eikö tämä pr1.3 ollut luonteeltaan enemmänkin, ”bugien korjaus”, kuin ”uusia toimintoja” lisäävä päivitys??

 16. Facebook-sovelluksessa, voi näköjään nyt ”tiimalasin” avulla etsiä, muitakin kuin omia kontakteja. Eli täysin tuntemattomia henkilöitäkin.
  Pitääpä seuraavaksi seurata miten tapahtumat näyttö käyttäytyy. Toivottovasti ei tulisi enään päällekkäisiä chattiviesti/perusviesti ilmoituksia samasta viestistä, jne..

 17. Mörkö; oletko jollain konstilla saanut N9:n ja Nokia Suiten keskustelemaan keskenään? Itse yritin sitä kommenttisi luettuani ja Suite ilmoittaa edelleen, että N9:ä ei tueta. Olen tänä aamuna asentanut viimeiset päivitykset Suiteen, mutta silti tuo tuttu ilmoitus tulee vastaan.
  Jos olet sen jollain keinolla saanut toimimaan, niin jaatko tietosi, miten se tapahtuu.

 18. Itselläkin sellainen näppituntuma, että päivitys nopeutti käyttöä. Samoin muualla ovat kehuneet, että akku kestää nyt paremmin, itse en ole vielä riittävän kauan käyttänyt jotta osaisin sanoa onko akun keston paranemisessa perää.

  Hyvä juttu kuitenkin ja iso kiitos Nokian Maemo-tiimille päivityksestä. Työnantajan managerit heiluu kuin tuuliviiri, mutta ruohonjuuritasolla sentään osataan!

 19. 90% ongelma ratkesi: ainakin luulen niin. Syy taisi olla siinä, että päivityksessä oli mukana muutakin kuin 1.3. Eli apuohjelmapäivityksiä, joista yksi, Iltalehti, ei päivittynyt ja jumitti koko systeemin. Sammutin lopuksi laitteen ja näyttöön tuli vaakasuuntainen punainen teksti päivityksen reboottaamisesta. PR 1.3 on nyt koneessa, toimii, ja Iltalehti- sovellus on poistettu. Pisteet Nokialle.

 20. Nopeudelle on todellakin tapahtunut jotain parannusta. Ainakin Dalton-pelissä huomaa selvän muutoksen. Selainkin toimii nyt jouhevammin. Tuota Nokia Linkiä en omasta rakkineestani löydä. Katsoin sovellushallinnasta.

 21. Kiitokset päivityksestä.
  Nokia N9 oli kyllä aivan huippupuhelin jo ennen päivitystäkin, ottaen huomioon millaisissa olosuhteissa sitä on jouduttu kehittämään.
  Uskon vakaasti että jos esimerkiksi ACL-teknologian hyödyntäminen saadaan vielä mukaan
  ja samalla kaikki Android sovellukset Meegoon ajettaviksi niin Nokia vielä
  parantelee asemiaan olennaisesti.
  Mikä olisi sen suomalaisempaa ja hienompaa kuin nousta suosta sisulla ja Meegolla.

 22. Upee känny! …voikun Nokiakin ymmärtäisi millainen aarre sillä on!

 23. Edes 100000 korjausta ei tekisi MeeGosta hyvää käyttistä vaan se pysyy paskana ikuisesti

  1. Eikö tota huomiota kannattais hakea jostain muualta, saisit elämästä enemmän irti

 24. Avaisitko vähän tuota perustelua?

 25. Kaipaisin ja vähän Rampakselta perusteluja tohon kommenttiin. Ja jotain järkevää ei tyyliin mut ku Ios ja Android on niin ihquja… niihin on myös miljoonia sovelluksia… homotutkia sun muita.

 26. Jumiin jäi 90%, odoteltuani 1h päätin sammuttaa puhelimen. Tämän jälkeen päivitys lähti pyörimään eteenpäin ja normaalisti loppuun.. Ei ollut itsellä muita päivityksiä menossa, joten hämäräksi jäi päivityksen ongelma..
  No nyt toimii ja taas jatkuu tyytyväisen N9 omistajan tarina..
  Pr 1.3 ollut tosiaan jo pidemmän aikaa valmiina mutta syy vetkutteluun löytyy varmasti Elopista tai MS-paholaisesta.. N9:t uudestaan tuotantoon ja maailman markkinoille!!!

 27. Ei ongelmia..

  Päivitys latautui nopsasti..

  Puhelin päivittyi viiveettä ja kerralla..

  Mukava ja nokkela luuri..

  Ei naristavaa..

 28. Vaikka tää kommentti menee yli aiheen mutta, eli kyl Nokia sais tehdä yhen Android puhelimen, panostetaan tekniikkaan pistetään myyntiin. Jos ostajia on enemmän kuin Lumialla niin Nokia sanoo nyt loppu tää MS softan käyttö ja siirtyy Androidiin.

  1. Ei taida onnistua. Jos Nokia on Microsoftin kumppani ja päättää tehdä Android-puhelimen, katkaisee Microsoft yhteistyönsä Nokian kanssa. Näin kävisi, olisi mobiilivalmistaja mikä tahansa ja työskentelisi minkä tahansa suurkäyttiksen kanssa yhteistyössä.

  2. Eli siis, jos homma ei toimisi, menetettäisiin Microsoftin apu ja oltaisiin vielä syvemmässä suossa.

 29. Ei meegoa ole vielä todellakaan kuopattu. Meegon kehitykseen ei kuitenkaan käytetä enään niin paljoa resursseja kuin aikaisemmin mutta se kulkee jatkuvasti nokian mukana.

  Se on vähän niinkuin pelastusvene jos tuosta microsoft yhteistyöstä ei tule mitään.

 30. -asennus sujui ongelmitta
  -nopeasti
  Itse huomasin muutokset käytössä kun kaikki sovellukset käynnistyivät ja pelittivät sulavasti.
  Hyvä Nokia!

 31. jo ennen päivityspaketin asennusta gmailit lopettivat toimintansa. Sähköposteja joutuu lukemaan selaimen kautta.

  sähköpostiohjelma jaa jauhamaan, ihan kuin olisi päivittämässä mutta ei tuu viestejä. mitä asetuksia pystyy itse säätämään? ja mistä?

  1. Oleko jo kokeillut poistaa tilin ja määrittää sen kokonaan uudelleen?

   1. monta kertaa, aina sama juttu 🙁

 32. Itse en ole bongannut kovin montaa uudistusta joka näkyisi päällepäin. Päivityksen jälkeinen sujuvuus tuntuu johtuvan muunneltuista transitioista, jotka olivat ainakin allekirjoittaneella häksätty olemattomiin.

  Viimeksi olen kuitenkin MeeGoa käyttänyt ykköspuhelimena ensimmäisen softaversion aikaan, enkä voi uskoa että tämä on todellakin se käyttis jonka Nokia aikoo hylätä. MeeGo on valmis, kypsä ja täysin kyvykäs haastamaan vähintään Androidin.

 33. piippaus profiili sai oman ikonin ylä nurkkaan. 🙂

 34. mistä voisin saada apua sähköpostiongelmaani? kaikki temput tehty… eli on poistettu tilit, buutattu, asennettu tili ja samaa… jää pöyrimään…

  Muuten toimiva luuri mutta nyt uhkaa vaihto ;(

 35. Nokia N9:n Ajo-sovelluksen opastusääni kertoo uuden päivityksen jälkeen myös kadun nimen jolle kääännytään, esim. käänny seuraavasta liittymästä oikealle Aleksanterinkadulle.

  Ajo sovelluksen asetuksista voi valita opastusääneksi mies- tai naisäänen ja sen kertooko myös kadun nimen mihin käännytään.

 36. Näytön avaus kaksoisnapautuksella (kaksoishipaisulla) toimii päivityksen jälkeen erinomaisen hyvin ja nopeasti.

 37. Itse päivitin omna nokian ja kesken kaiken meni jumiin. Sammutin kännykän ja nyt vinkuu että nokia ei ole hyväksynyt tätä ohjelmistoa jne. Nyt kännykkä ei käynnisty eikä tietokoneella saa mitään yhteyttä. Tarvitsisin pikaisia neuvoja koska ainut puhelin ja arkikäytössä!

 38. Itse olen enemmän kuin tyytyväinen N9 ja meegoon muutenkin! iPhonea en ottaisi vaikka maksettaisiin, mutta iPad 2 on ollut yksi elämäni parhaimmista ostoksista! En pystyisi ajatella itselleni mitään muuta puhelinta kuin N9. Nokian ylivoimaisesti paras puhelin!

 39. päivitin puhelimen onnistuneesti, sit tuli että puhelin käynnistyy automaattisesti 5S kuluttua odotin viisi minuuttia ja ei sammunut, joten sammutin sen ja sen jälkeen ei olekkaan enää käynnistynyt prkl…
  tähän saakka ei ole ollut mitään ongelmia…

 40. Puhelin kaatui päivityksen myötä. Ei lataudu, ei lähde käyntiin, kaikki tiedot jumissa puhelimessa, mitään ei saa sieltä pelastettua, ei voi käyttää jne.

 41. Kaikki toiminnot erityisesti kosketusnäyttö reagoi herkemmin kosketukseen PR 1.3 päivityksen jälkeen.

 42. Meego jatkuu Jollan toimesta ja julkaisevat pian uuden puhelimen.

 43. Kiitos tosiaan Jollalle, joka otti MeeGon omiin käsiinsä. Itse en ainakaan luultavimmin enää osta Nokian puhelimia, kiitos tämän ”Microsoftistamisen” Nokia luopui täysin omasta työstä ”Symbian, Maemo, Meego”, näistä kaikista olisi voinut vielä rakentaa yksilöllisen, hyvä ja toimivan kokonaisuuden. Melkein lensi kone ulos ikkunast,a kun ensimmäisen kerran kuuli Elopin ja Microsoftin puuttuvan peliin. Kiitos kuitenkin Jollalle, joka herätti toivon! Nyt kun vielä MeeGo puhelimen aidolla QWERTY:llä saisi niin aijai…

 44. moro, milläs sovelluskehittimellä olette softaa tehneet Nysiin? Löytyykö Visual Studion käyttäjiä?

Kommentointi on suljettu!