Videolla: Googlen Nexus 7 -tabletti

Muutaman älypuhelimen jälkeen Google on siirtynyt tabletteihin, jotka ovat nouseva trendi mobiilimarkkinoilla. Yhtiön esittelemä Nexus 7 on edullinen ja kompakti tabletti, joka pohjautuu Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmään. Laitteen hinta lähtee liikkeelle 199 dollarista, jolla itselleen saa kahdeksan gigatavun sisäisellä muistilla varustetun version. Ikävä kyllä uutuuden saatavuus Suomen markkinoilla on vielä pienoinen kysymysmerkki.

Nexus 7:stä löytyy seitsemän tuuman kosketusnäyttö, joka yltää 1280 x 800 pikselin tarkkuuteen. Mukana on 1,3 gigahertsin neliydinsuoritin, 12 ytimen grafiikkapiiri ja gigan verran RAM-käyttömuistia. Tallennustilaa on saatavilla kahdeksan tai 16 gigatavua. Laitteen ainoa kamera on etupaneelissa, joka on tarkkuudeltaan 1,2 megapikseliä.

The Verge on luonut mielenkiintoisen videokatsauksen Googlen ja Asuksen rakentamaan taulutietokoneeseen. Videolla tehdään kattava kierros laitteeseen ja Jelly Beaniin, joten vaikka itse Nexus 7:n ei kiinnostaisi, niin antaa se paljon tietoa uusimmasta Android-versiosta.

Lähde: The Verge