Tältä HP:n täysin kosketusnäyttöpohjaisen webOS-puhelimen piti näyttää

Tietokonejätti HP epäonnistui pahemman kerran mobiilimarkkinoilla Palmilta ostamallaan webOS-alustalla. Yhtiö ei ehtinyt markkinoida alustaan pohjautuvia laitteita kauaa, kun se ilmoitti lopettavansa siihen pohjautuvien laitteiden valmistamisen. HP päätti kuitenkin avata webOS:n avoimen lähdekoodin projektiksi, mutta sen tulevaisuus ei ainakaan tässä vaiheessa näytä kovin lupaavalta. Tämä harmittaa monia, sillä useat näkivät webOS:ssa paljon potentiaalia.

Suunnitteluyhtiö Transparent House on avannut vanhoja haavoja julkaisemalla kuvia HP:lle suunnittelemastaan laitteesta. Se on tiettävästi aikanaan huhuissa Stingray-nimellä kulkenut laite, joka ei koskaan saapunut myyntiin. Huhu kertoo operaattori AT&T:n hylänneen sen, koska puhelin ei omannut neljännen sukupolven verkkoyhteyksiä, eli LTE:tä.

Puhelimen ominaisuuksista ei tiedetä sen tarkemmin, mutta se olisi ollut ensimmäinen webOS-sarjan puhelin ilman QWERTY-näppäimistöä. Voimme tietenkin vain arvuutella olisiko laite tuonut webOS:lle sitä kaivattua menestystä, joka olisi säilyttänyt sen markkinoilla.

Lähteet: Phone Arena & The Verge

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!