Windows Phone 8 ei tue sovelluksien asentamista muistikortille

Kun Microsoft esitteli Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmänsä 20. kesäkuuta, yllä oleva kalvo vilahti kertoen alustan vihdoin tukevan microSD-muistikortteja. Se antoi myös olettaa, että ulkoisille muistikorteille on mahdollista asentaa sovelluksia. Ikävä kyllä oletus on osoittautunut vääräksi, sillä ulkoiselle muistille ei voida Windows Phone 8:ssa asentaa ohjelmia tai pelejä.

Ohjelmistojätti on tarkentanut alustan microSD-tukea hiljattain TechEd 2012 -tapahtumassa. Kesäkuun esittelytilaisuudessa nähty ”Installing apps” -teksti viittasi kortilta puhelimeen asennettavia sovelluksia. Se on yrityksille suunnattu ominaisuus, jonka avulla voidaan ohittaa ohjelmistokauppa erityisiä yrityssovelluksia puhelimiin asennettaessa. Tämä helpottaa yritysten toimintaa huomattavasti, sillä nykyään kaikki sovellukset tulee kierrättää Marketplacen kautta, joka hidastaa prosessia merkittävästi.

Peruskäyttäjille tuki muistikortille tuo lisäkapasiteettia kuville, musiikeille ja videoille. Ohjelmat ja pelit tulee kuitenkin jatkossakin asentaa laitteen sisäiseen muistiin.

Lähde: CNET

7 kommenttia

  1. Toisaalta, jos muistikortti vioittuu, vaihdat muistikortin toiseen puhelimeen, muistikortille asennetut appsit eivät enää toimi. Jos sisäistä tallennustilaa on riittävästi, niin hyvä juttuhan tämä on. Ja sisäinen muisti on käsittääkseni nopeampaa kuin ulkoinen muistikortti, joten etu sekin.

  2. Voiko kuka tahansa asentaa sovelluksia muistikortille (epävirallisen sovelluksen levittäminen)?

    1. Epäilen, että ei, mutta en ole tähän löytänyt vahvistusta.

  3. Kyllä tuo Android puhelimissa,puhelimien muistikortilla onnistuu!.

  4. Epävirallisten sovellusten levittäminen tuskin onnistuu (toivottavasti ei onnistu)!.

  5. Löytyykö tämä puuttuva ominaisuus sitten Windows Phone 9 versiosta? Jos löytyy niin jäänen odottelemaan sitten sitä vuorostaan…

  6. Kuten röh sanoi, tuskin mikään kovin oleellinen puute. Korttia tosiaan tulee aina silloin tällöin vaihdettua ja irroteltua, ja ennenkaikkea unohdettua adapterissaan läppärin sisälle. Parempi niin, että sovellukset ovat aina laitteen omassa muistissa.

    Muistikorttipaikka on jokatapauksessa toivottou ominaisuus tallennuskapasiteetin kasvattamiseen.

Kommentointi on suljettu!