Lumia 800 ja Lumia 900 pokkasivat muotoilupalkinnon

Nokian uusi muotokieli on kerännyt kiitosta bloggaajien, kuluttajien sekä kriitikoiden keskuudessa. Uuden aallon voidaan katsoa lähteneen käyntiin N9:n myötä, joka erosi merkittävästi Nokian aiemmasta tarjonnasta. Samalla se oli miellyttävä väripilkku myös kilpailijoiden laitteisiin verrattaessa. Sittemmin Nokia on käyttänyt samaa muotokieltä myös Lumia 800– ja Lumia 900 -malleissa.

Industrial Designers Society of America on jakanut vuotuiset International Design Excellence Awards -palkintonsa. Mukana oli useita tuotekategorioita sekä palkintoryhmiä. Arvostetuin, eli kultainen palkinto myönnettiin kaikkiaan 36 tuotteelle. Niiden mukana olivat myös Nokian Lumia 800– ja Lumia 900 -puhelimet.

Tuomaristo arvosti Lumioissa erityisesti kykyä erottautua massasta, joka on sen markkinasegmentillä erittäin hankalaa. Muotoilua kuvaillaan persoonalliseksi ja moderniksi. Kehuja saa myös laadukas työnjälki ja pienet yksityiskohdat, jotka kruunaavat tyylikkään kokonaisuuden.

Lähde: Nokia Conversations

10 kommenttia

 1. Kunnia kuuluu kyllä mielestäni Nokia N9 -mallille, josta Lumia 800 ja 900 -puhelimien muotoilu on suoraan kopioitu.

  Mutta eihän se passaa, että Microsoft-Nokian ei-Windows-puhelimia kehuttaisiin.

  1. Miksi USA:lainen yhdistys antaisi palkinnon puhelimelle, jota ei myydä USA:ssa?

   1. Microsoft on muuten näkyvimmin esille oleva sponsori IDSA:n kotisivulla.

 2. Kyl toi N9:n muotoilu on vaa täydellinen, harmi ku palkinto ei menny siihe osotteeseen mihi se olis kuulunu, eli parhaalle puhelimelle mitä on tehty.

  Kohta maailman suurin patenttien haku yritys ja muut sitten oikeuteen, varmaa hakee patentin tolle muotoilulla ja sit koittaa saada Lumioille myyntikiellon ku niil on patentti 😀
  Hakiha ne jo kummanki ultrabookien patentin, vaik on Intelin juttu. 😀

 3. Juu ihmetyttää kyllä tuo, että vedetään N9 mallilta kunnia.

 4. Ihan hyvä vaan, että meni Lumioille. Eipä N9 nokiaa tule enää suostaan nostamaan, kaikki mahollinen julkisuus potentiaalisille malleille on plussaa.

 5. N9:n ja Lumioiden muotoilussa on sellaista mistä pidän ja sellaista mistä en pidä, ja yleisesti koen, että ne ovat tässä suhteessa OK.

  Lumiaa auttoi palkinnon saamisessa se, että se edustaa nimenomaan tietyntyyppistä modernia muotoilua, sellaista jota alan järjestöt tukevat. Muotoiluala on nykyään pitkälle klikkiytynyt tietyn muotoilutyylin (tai pikemminkin tyyliryhmän) ympärille, ja jos et edusta tätä tyyliä, et luultavasti saa palkintoja, vaikka tuotteesi olisi (useimpien muidenkin mielestä) kuinka hyvän näköinen tahansa, ja vaikka siinä olisi millaisia oivalluksia toiminnallisuudessa ja yksityiskohdissa.

 6. Nokia Lumia 800 & 900 malleissa ei ole muuta kansaan vetoavaa,kuin ulkonäkö ja sen takia kyseiset mallit eivät mene lähellekään yhtä hyvin kaupaksi mitä SGS 2 ja SGS 3. Android ICS jyrää ja WP 7.5 tulee perässä!. ;(

Kommentointi on suljettu!