Kotimainen Jolla aikoo jatkaa MeeGon kehitystä, lupaa uusia puhelimia

Varhainen kuvakaappaus MeeGon 1.1-kehitysversiosta.

Nokian hylkäämän MeeGon tulevaisuus ei ehkä olekaan täysin tuhoon tuomittu. Ei, kyse ei ole Nokian uudelleen virinneestä kiinnostuksesta Linux-pohjaiseen alustaan, vaan Jolla-nimeä kantavan yhtiön aikomuksesta jatkaa sen kehitystä. Jolla on saanut sosiaalisessa mediassa aikaan melkoisen mylläkän lupauksellaan tuoda markkinoille uusia MeeGo-pohjaisia älypuhelimia. Yhtiö kertoi asiasta Twitterissä.

Kyseessä on viime syksynä perustettu suomalainen yhtiö, joka on palkannut listoilleen useita Nokian MeeGo-tiimin jäseniä, joilla on taustaa muun mussa N9:n parissa työskentelystä. Ideana on kehittää seuraava MeeGo-puhelin yhdessä sijoittajien, yhteistyökumppaneiden ja yhteisön kanssa. Tässä vaiheessa Jolla ei kuitenkaan ole vielä suostunut paljastamaan mitään yksityiskohtaisempaa projektistaan.

Tarkkojen tietojen uupuessa on Jollan projektista vaikea vetää suurempia päätelmiä. On kuitenkin syytä muistaa, että MeeGo on hyvin erilainen ilman Nokian siihen päälle rakentamia osia, joista yksi keskeisimmistä on Harmattan-käyttöliittymä. Sen lisäksi kartta- ja navigointipalvelut ovat Nokian sekä sovelluksien jakelu hoidetaan matkapuhelinjätin ohjelmistokaupan kautta. Ohjelmiston lisäksi tarvitaan vielä houkutteleva rauta, joten paljon tehtävää riittää. Ehkäpä ex-nokialaisten suunnitelmat ovat vakaalla pohjalla ja tulemme todellakin näkemään lisää MeeGo-puhelimia. Jolla on luvannut kertoa tarkemmin projektistaan seuraavien viikkojen aikana.

18 kommenttia

 1. Ihan turhaa…

  En ainakaan vaihda Nokiaaani, kun tossa ei oo nokia herkkuja ja aika kauheelta toi näyttää. Mieluummin lumia kun toi, mutta en tästä helpolla luovu.

  Jolla ei voita Nokiaa.

  1. Samaa mieltä…
   Muutenkin Nokia kuulostaa paljon paremmalta kuin joku ihmeen Jolla.

   1. Mikä tahansa kuulostaa paremmalta ku nokia

    1. ”kauheelta toi näyttää” ääliöt ei tajua et toi kuva on nokian meegon 1.1 versiosta…

    2. Voitko lopettaa toisten nimimerkin käytön

 2. Minusta tuo näyttää mukavan selkeältä, ja toisaalta ulkoasua ja teemoja voinee muuttaa. Navigaatio-ohjelmat ja kartat saa muualtakin, esim OpenStreetMap-pohjaiset online/offline -navigaatiosovellukset. Ei ole pakko olla minkään yksittäisen firman orja.

  Jos toimii puhelimena ja voi kuunnella musaa niin tuen mielelläni.

 3. MeeGosta tuli heti paljon parempi käyttis kun lähtivät pois nokialta ja nyt sitä vois jopa harkita

 4. Ostan heti kun mahdollista…N9 paras känny Elop on hanurista….

 5. Saa nähdä tuleeko tästä mitään. Toivottavasti Jolla onnistuu kehittämään Meegon käyttöliittymästä selkeän.

 6. Toivotaan menestystä. Globaaleille markkinoille mahtuu enemmänkin älypuhelinalustoja.
  Nokia on menneen talven lumia (MS:n eunukki joutaa kaatumaan). Lähinnä Samsung, LG, HTC yms. muuta isommat pelurit on haaste Jollalle. Tarvinnee esim. Intelin tuekseen.

 7. Mielenkiintoinen blogi tämä. Taitaa olla suurin osa kommentoijista nokian osakkeen omistajia niinkuin minä itsekkin; Kyllä nokia on hyvä, en vaihda. 😉

 8. Aivan mahtava uutinen. Ostan varmasti uuden MeeGo puhelimen kun julkaistaan, vaikka joiltain osiltaan ei heti pärjäisikään miljardiyritysten tekeleille niin mitä väliä, Jolla on SUOMALAINEN. Ja jos ei hieman ole valmiina tinkimään tukiessaan kotimaista tuotetta ja suomalaisia työntekijöitä niin painukaa sitten vaikka Etelä-Koreaan halailemaan Samsung mainoskylttejä minun puolestani 😉

  1. Lähden mielelläni kokeilemaan Suomalaista osaamista. Olen korealaisen omistaja nyt, mutta mitä tulevaisuudessa niin sen tietää sitten. Tuen nyt ja aina Suomalaista tuotetta ja osaamista joten Jolla on tervetullut tuotteineen. Muihin valmistajiin en ota kantaa vaikka niitä testailtu onkin.

 9. Jolla ainakin hämmentää soppaa ja ehkä saa Nokiankin miettimään vielä uudelleen kannattaako dumpata lupaavia ideoita yli laidan.

 10. Uskoisin,että Jolla Mobile tulee löytymään vielä myöskin Samsungin valikoimista. Vaihtoehtoja pitää olla ja tätä ei Nokia ole ymmärtänyt!!.

 11. Mielestäni Jollan puhelimet ovat jatkossa oikeita nokian puhelimia koska ovat ex.nokialaisia ja puhelimet tehdään suomessa! Nokian puhelimet ovat ei suomalaisia, sehän lukee jo laatikosssa ja pauhelimessakin:)

 12. Mitenköhän Nokian N9 ja Pureview 808 jotka käyttävät Meegoa pystyyköhän niille päivittämään tämän Jollan käyttiksen?? -Who knows-??

 13. Eiku pureview onkii symbian puhelin!…anteeksi tyhmyyteni taas!

Kommentointi on suljettu!