Ensin vuoti Lumia 910, mutta mikä on Lumia 1001?

Verkkoon on alkanut putkahdella merkkejä Nokian tulevista Lumia-sarjan puhelimista. Kerroimme muutama päivä sitten Lumia 910 -mallista, jonka tiedot esiintyivät Nokian Remote Device Access -emulaattorissa. Nyt samaisesta kehittäjille tarkoitetusta työkalusta on löydetty merkkejä Lumia 1001 -mallista.

Suuri versionumero antaa hyvinkin ymmärtää, että kyseessä olisi uuden sukupolven Windows Phone 8 -laite. Tähän kategoriaan arvellaan kuuluvan myös Lumia 910:n, vaikka huhut ovat ehdotelleet sitä myös T-Mobile-operaattorille suunnatuksi variantiksi Lumia 900:sta. Tällöin laite sijoittuisi nykyiseen sukupolveen, eli pohjautuisi Windows Phone 7.x -alustaversioon.

Mallimerkintänä Lumia 1001 kuulostaa sellaiselta, että sen on hankala kuvitella päätyvän puhelimen lopulliseksi nimeksi. Nokia on toisaalta pyöritellyt nimikäytäntöään ahkerasti eri suuntiin, joten kaikki on tietenkin mahdollista.

Tuoreista vuodoista voidaan vetää ainakin yksi selkeä päätelmä: Nokia kehittää ahkerasti seuraavan sukupolven Windows Phone -puhelimia. Todennäköisesti ensimmäiset viralliset tiedot niistä kuullaan syyskuussa Nokia World -tapahtumassa, joka pidetään tänä vuonna Helsingissä.

Lähde: TechCrunch

5 kommenttia

  1. On muuten aikamoinen superpuhelin jos tuo 1001 pitää paikkansa!

    1. Aika hyvä idea.
      Voisi periaatteessa ollakin.

  2. PureView-Lumia tai tabletti, veikkaisin.

Kommentointi on suljettu!