Kuvina Nokia 808 PureView

Nyt on aika luoda silmäys Nokian kohutun 41 megapikselin kameralla varustetun kosketusnäyttöpuhelimen muotoiluun ja ulkoiseen olemukseen. Kuvina-artikkelisarjamme jatkuu tällä kertaa Nokia 808 PureView:n muodossa, joka saapui hiljattain muun muassa Suomen markkinoille. Se on ristiriitainen uutuus, jonka huikea kamera on puhelimen merkittävin myyntivaltti.

Kooltaan Nokia 808 PureView on miellyttävä, vaikka se ei 123,9 x 60,2 x 13,9 millimetrin mitoillaan markkinoiden solakimpia malleja olekaan. Sen vahvuus on kuitenkin loistava tuntuma, sillä puhelin istuu käteen erittäin hyvin. Puhelin tuntuu kädessä luonnolliselta ja hyvin jämäkältä. Painoa laitteella on kohtalaisen paljon, nimittäin 169 gramman verran. Se ei tukevan rakenteen ansiosta välttämättä ole kuitenkaan kovin negatiivinen asia.

Nokia 808 PureView ei ehkä ole markkinoiden kauneimpia malleja, mutta ainakin allekirjoittanut ihastui täydellisesti sen tuntumaan kädessä. Puhelimen jälkeen esimerkiksi suurikokoinen, mutta muotoilultaan erittäinkin kehuttu, Lumia 900 tuntuu kädessä lähinnä epämiellyttävältä laatalta. Nokian uutuuteen kannattaakin käydä hakemassa tuntumaa paikan päällä, vaikka sen ostoa ei välttämättä harkitsisikaan.

 

10 kommenttia

 1. kamera on todella ok!

  nokian täytyisi valmistaa vielä tarpeeksi suurinäyttöinen, riittävän tarkalla näytöllä oleva laite, jolla ko kuvia viitsii katsella.

  t. osakkeenomistaja

 2. Just. Saa olla aika iso näyttö kännykkäkäytössä jotta kuvat pääsee oikeuksiinsa. Nari nari vali vali vaan joka asiasta, mikään ei passaa.
  Hyvä on vehje ja kuvat katotaan sitte jostain ihan muualta kuin kännyn näytöltä. Kyllä sinä siirrät ne siitä 69 euron pokkaristaki tietokoneelle.

  t. Osakkeenomistaja2.

 3. Hienoja kuvia on. 🙂 Kyllä rupesi haluttamaan tuo luuri entistäkin enemmän. Taitaa mennä ostoon…

 4. Mielestäni ruma puhelin etenkin tuon ensimmäisen kuvan perusteella. Musta väri näyttää kamalalta eikä ne muutkaan värivaihtoehdot kovin kehuttavia ole.

 5. Kuinka ironista se onkin, että osakkeenomistaja 1 & 2 ovat lähettäneet saman minuutin aikana kyseiset viestit. Ei vain olisi joku Nokian tylsistyny jälleenmyyjä / pomo 😮 Todella puolueellista hypetystä / toisen mollaamista täälä mobiiliblogissa

 6. Kun tämä luuri julkistettiin ja samalla tämän luurin yhteydessä nokia belle fp yksi , ajattelin että ompa kyllä muhkea laite ! Mutta olin jo nii uppoutunut tähän mego luuriin että en jaksanut oottaa tätä pureviewiä kun ei edes tienny että tuleeko ollenkaan suomeen ja milloin , niin ostin n9:n . Jälkenpäin alkoi vähän mietityttään että tuliko tehtyä oikea valinta kun tämä nokia belle fp yksi onkin ihan mainio käyttöjärjestelmä ! Pelejäkin vaikka muille jakkaa sillä niitä on yli 130 000 kappaletta . Ehkäpä pureview taitaa olla seurava luurini. 😀

 7. Hieno laite. Huomenna käyn ostamassa. Jess!!

 8. Hienoja kuvia Teemu!!! Tuleeko kyseisestä laitteesta myös artikkeli? Olisi mukava lukea. Käväisin kokeilemassa laitetta paikan päällä, ja tuo istuvuus on kyllä loistava.

 9. Käyn ostamassa ensi viikolla. Toivottavasti on odottamisen arvoinen. 🙂

 10. Mainio laite tämä 808, kokeiltu juuri Siperiassa ja Kiinan muurilla matkakamerana – suosittelen! Äänityksetkin huippuluokkaa, eilen kaverin synttärijameja laitoin talteen (pelkkä ääni).

  Pekingissä oli helppo suunnistaa karttojen avulla, kaverit löytyi kun samalla mainiolla laitteella laittoi viestin tai soitti 😉 Täydellistä!

  Mulla on myös N9, täytyy ehkä ottaa toinen liittymä, että saa molemmat huippupuhelimet käyttöön 🙂 koska Nysin käyttöliittymä on omaa luokkaansa.

  Ei uusin symppari paljoa jää, mutta hieman kaipaan pyyhkimistä .-)

Kommentointi on suljettu!