Nokia-pomo: PureView pian Lumioihin

PureView-teknologian saapumisesta Nokian Windows Phone -puhelimiin on kohuttu siitä lähtien, kun valmistaja esitteli markkinoille 808 PureView -puhelimen. Yhtiön suusta on useaan otteeseen kuultu, että teknologia tullaan Lumia-mallistossa näkemään. Uusimman lausunnon mukaan PureView nähdään Lumioissa pian, kommentoi asiaa Neowin-verkkosivustolle Nokian Richard Kerris (VP of Worldwide Developer Relations).

Kerrisin viittaama pian tarkoittanee tässä tapauksessa loppuvuotta ja Windows Phone 8 -pohjaisia laitteita. Jos tämä toteutuu, saattaa Nokialla olla käsissään erittäin onnistunut tuote joulumarkkinoita ajatellen. Nokian PureView-tekniikka on yleisesti herättänyt paljon kiinnostusta, mutta 808 PureView:n käyttämä Symbian-alusta on saanut monet karsastamaan laitetta.

Nokia-pomo paljasti myös Lumia-malliston saatavuuden laajenevan Yhdysvalloissa lähitulevaisuudessa uusien operaattoreiden valikoimiin. Kerris mainitsi muun muassa Sprintin ja Verizonin, joille Lumia-puhelimet ovat tulevaisuudessa levittäytymässä.

Lähde: WMPoweruser

12 kommenttia

 1. PureViewin etsikkoaika meni jo. Koska kuvat eivät olleet olennaisesti parempia kuin iPhonella ja vidot selkeästi huonompia, niin hyllyyn jäi. Jos tämä olisi esitelty ensiksi Lumioissa, niin bluffi olisi voinut mennä läpi.

  1. Ainakin sinulla näkyy menneen bluffi läpi. Usko jo, että iPhonen kamera on kuraa. Ei kannata edes verrata PureViewiin.

   Eräänkin tutkimuksen mukaan PureViewin ja muiden kännyköiden välillä ei ole mitään kilpailua, koska PureView on niin paljon edellä.

   1. ”Eräänkin tutkimuksen”. Made by Nokia. Video on tärisevää yliterävöityä kuraa. Jopa hyvässä valossa ja jalustalta kuvissa on melkoisesti toivomisen varaa, paitsi pikseleissä. Itse olen ammattikuvaaja, käytän iPhonea omiin ei-ammattiräpsyihin.

   2. Noh, noh. Ei nyt sentään haukuta kuraksi 4S:n kameraa ainakaan. Taitaa olla 808:n ja N8:n jälkeen parhaimpia, ellei paras kamerapuhelin. Ainakin videokuvanlaatu on loistavaa. Itse 808:sta. Itseä ulkonäkö miellyttää jotenkin mustassa versiossa. Muut värit eivät oikein iske, edes toi valkoinen väri.
    Kyllä noi still kuvat ainakin itseäni ovat vakuuttaneet sen verran, että tilaukseen lähit, vaikka hieman karsastankin tuota Symbiania. Viime Symbian kerrasta onkin muutama vuosi aikaa ja onhan se sen jälkeen toki muuttunut. Eniten ehkä puhelimessa ottaa päähän näytön surkea resoluutio ja nettiselain, mutta ehkä niiden kanssa oppii elämään…Hmmmm…

    1. kuuleppas, tuo pureviewin OS ei ole symbian vaan nokia belle fp1 ja se on ihan mainio käyttis ja se nettiselain on ihan mahtava yht nopia ku lumia 800 satkussa

   3. Olen ihan sammaa mieltä, ei kannata mennä vertaamaan 41MPix sensoria iphonen 8MPix sensoriin:D

    1. Symbianiksi sen edelleen miellän. Nimi vain muutettu.

    2. Joku oikeesti väittää ton nettiselaimen olevan oikeesti mahtava, niin nauran sille aika komeasti. Toi on lähes yhtä surkea edelleen bellessä, kuin se oli vuosia sitten Symbianissa. Järkyttävää lagaamista ja nykimistä. Ei voi kyllä verrata ainakaan iLuurin selaimeen. En tiedä kuinka tökkivä selain on Lumiassa, mutta ainakin muiden WP laitteiden selaimet kyllä taitaa viedä mennen tullen tota Bellen selainta.
     Tai sitten jollain on oikeesti järkyttävät Nokia lasit päässä.

 2. @Kalle
  Vai ihan Verge teki testin… Olisi kiva nähdä hieman ammattimaisempia testejä, joissa on esim. oikeita resoluutiokarttoja ja heikossa valaistuksessa otettuja kuvia, eikä pelkästään kuvia sekalaisista kohteista höystettynä kissankokoisilla kirjaimilla: ”mahtavaa” ”upeeta”. Dpreview tekee kunnon testejä kameroista, toisin kuin kaiken maailman verget.
  Gsmarenassa muuten on 808:n resoluutiokarttakuva. Tulos? Kriittisesti katsottuna noin 3100 LPH joka tarkoittaa: (3100*1.333)*3100=12781300 ~12,7 mp. Se on 33% luvatusta 38 tehollisesta megapikselistä. Jos pidät sitä hyvänä tuloksena, niin siitä vaan, itse en pidä.

 3. Youtubessa hyviä pätkiä. 808 hakkaa iPhonen miten päin tahansa. Sitä paitsi netissä on monta otosta joissa kohdennus on varmaan uhalla tehty väärin. 808:ssa on loistava tarkennus kohteeseen ja se on nopea… Äänenlaatukin on huippu.
  http://m.youtube.com/watch?v=RYpX8uAxQMA

Kommentointi on suljettu!