MobiiliBlogin videolla: Nokia Lumia 900

Alkukeväästä katsastimme Nokian ensimmäisen Windows Phone -puhelimen, Lumia 800:n, kattavan arvostelun muodossa. Nyt käsittelyymme on päätynyt sen isovelimalli, eli Lumia 900. Samaa muotokieltä noudatteleva puhelin tarjoaa isomman näytön sekä etukameran videopuheluita varten.

Nokia on kasvattanut Lumia 900:ssa näyttökoon 4,3 tuumaa, joka näkyy selvästi laitteen koossa. Se on tuntuvasti Lumia 800:aa pidempi ja leveämpi, joskin aavistuksen sitä ohuempi (11,5 mm vs 12,1 mm). Uutuus tuntuu kädessä aluksi hieman oudolta, erityisesti jos on ehtinyt tottua N9:n tai Lumia 800:n rakenteeseen.

Videoesittelyssä teemme katsauksen uutukaisen rakenteeseen sekä muutamiin Windows Phonen sovelluksiin. Käymme läpi alustan kotinäkymän muokattavuutta, verkkoselaimen toimivuutta sekä Nokian eksklusiivisia sovelluksia.

9 kommenttia

 1. Nyt on kyllä vaikea päätää kumman ostaisi: Lumia 800 vai 900..

  Taas hieno arvostelu, kuten aina sinulta. 🙂

 2. Komppaan edellistä. Kiitos laadukkaasta arviostelusta.

 3. Sanonpa vielä itsekkin, että hieno videokatsaus. Onkohan tästä Teemu, tulossa artikkelikin?

 4. N9 voittaa nää koska zune on paska ja kamera ei tarkenna yhtä hyvin.

 5. Osaako joku kertoa, miksi Lumia 800:n ja N9:n näytöissä näyttää, että joka toinen pikseli olisi musta? Helpoimmin sen huomaa, jos katsoo niitä pieniä valkeita kuvakkeita. Pelkäsin joskus, että Lumia 900:n näyttö olisi todella epätarkka, koska sen pikselitiheys ei voi kasvaa Lumia 800:sta suuremman näytön takia. Yllätyin todella paljon, kun kävin katsomassa 900:sta, koska näyttö oli tarkempi kuin 800:ssa. Se näytti jopa yhtä tarkalta kuin SGS2:ssa.

 6. Nokia on tilannut Nielsen-tutkimusyhtiöltä selvityksen Lumia 900 -puhelimen käyttäjien mielipiteistä. Tulokset ovat Nokian kannalta erittäin mairittelevia.

  96 prosenttia ostajista on erittäin tyytyväisiä tai ainakin jokseenkin tyytyväisiä puhelimeensa. 95 prosenttia suosittelisi Lumia 900 -puhelinta myös muille.

  Lisäksi 83 prosenttia ostajista oli sitä mieltä, että Lumia 900 oli parempi kuin mitä hän ostohetkellä odotti. Jopa 91 prosenttia käyttäjistä arvioi, että Lumia 900 on parempi puhelin kuin markkinoilla olevat kilpailijat.

 7. Näyttää pientä tahmausta esiintyvän valikoiden vierinnässä (katsokaa tarkkaan…!),joten tehoja tai puhelimen omaa muistia saisi olla enemmän. ;/

 8. Hieno puhelin, hieno käyttis. Tyytyväinen olen ostooni.

Kommentointi on suljettu!