Operaattorit valmiita Jollan MeeGo-puhelimelle

Kotimainen startup-yritys, Jolla, on kerännyt viime päivinä hurjasti palstatilaa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kaikki lähti käyntiin viikonloppuna lähetetystä Twitter-viestistä, jossa Jolla kertoi jatkavansa MeeGon-kehitystä ja aikovansa tuoda uusia siihen pohjautuvia puhelimia. Tämä sai innokkaan vastaanoton ja yhtiön idealle on yleisesti toivottu hyvää menestystä.

Nyt esiin astuvat paikalliset operaattorit. DNA ja Elisa kertovat MTV3:lle, että ovat valmiita ottamaan Jollan puhelimen valikoimiinsa, jos tuotteen brändi ja ominaisuudet ovat kohdallaan. Operaattorit kehuvat Nokian N9:n saaneen aikanaan hyvän vastaanoton ja keränneen ympärilleen uskollisen käyttäjäkunnan.

Jolla on luvannut julkaista ensimmäisen MeeGo-puhelimensa vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: MTV3

11 kommenttia

 1. Hyvä, hyvä! Toivottavasti homma lähtee nousu kiitoon. Itsekin olisin MeeGo:n ostanut, mutta Nokian ilmoituksen jälkeen oli pakko hommata Android kapula. Miksi ostaa puhelin jolle ei yhtiö lupaa tukea ja lähtee sotkemaan Windows leluilla. (En tahdo pitkällä tikullakaan koskea kyseisen yrityksen tuotteisiin). Nyt kun tuki näyttäisi palaavan kyseiselle alustalle, niin pakkohan se alkaa tätä tukemaan 🙂
  Suht varmaa mikä seuraava puhelin tulee olemaan. Ei voi kuin toivoa menestystä!

 2. ”Miksi ostaa puhelin jolle ei yhtiö lupaa tukea…”
  No niin no… Latasin PR1.3:n viime viikolla.

 3. Tämä on todella erinomaista! En malta odottaa uusia Jollan kehittämiä laitteita. Tämä on jymyasia koko teknologiamaailmalle. Toivottavasti käyttöjärjestelmäekosysteemistä tulee vahva eikä N9:n sovelluksien kanssa tule ongelmia.

 4. Hienoa kun Meego saa ansaitsemaansa jatkoa! N9 on loistava puhelin. Kova kiinnostus kertoo siitä, että ihmiset (nörtit?) eivät ole tyytyväisiä nykyisiin alustoihin. Tottahan se on, sillä WP:llä, Androidilla ja iOS:lla on omat ongelmansa.

  Toivottavasti tähänkin tulee se erittäin intuitiivinen ja helppo Swipe UI. Kun sitä on jonkin verran käyttänyt, niin paluu aikaisempaan napeilla hallittavaan puhelimeen on epämiellyttävää.

 5. Eikös tuo Meego ole vanha juttu ja Tizen uusi?
  Mistähän tossa suhteessa on kysymys?
  Meegon sivuilla sanotaan, ettei sitä enää kehitetä, vaan on siirrytty kehittänmään Tizenia.
  Onko edes samasta asiasta kyse?Nyt ei kyllä mene jakeluun.Jokin tässä mättää.

  1. Tizen on projekti, joka perustuu mm. Intelin kehittämään MeeGoon, ja jota viedään pitkälti Samsungin sanelemaan suuntaan.

   Jollan MeeGo versio perustuu sellaiseen versioon MeeGosta jota yhteisö, eli yksittäiset ihmiset ilman minkään firmojen apua kehittivät eteenpäin ja he kutsuivat sitä ensin MeeGo for N900 Developer Editioniksi, sitten Community Editioniksi, Nemoksi kun se saatiin pyörimään myös N9:llä, ja lopulta Meriksi (Mer). Jolla jatkaa siitä mihin Mer-kehittäjät pääsivät, ja ovat näköjään jatkaneet sen kehittämistä jo viimevuoden lopusta lähtien. Mer-kehittäjät kehittävät myös omaa ”alustaansa” eteenpäin, se nimenomainen tarkoitus mielessä että yritykset tai yksittäiset harrastajat voisivat rakentaa sen päälle omia versioitaan MeeGosta. Tämä on karrikoitu selitys.

   On tyypillistä, että eri Linux käyttöjärjestelmäversioita (tai jakeluita) on huima määrä, ja ne saattavat perustua ja/tai lainata muilta Linux jakeluilta ja versioilta.

 6. Vaikeahan tästä on olla innostumatta. Itsekin jätin ostamatta N9:n vajaaksi jäämässä olevan ohjelmatarjonnan vuoksi (parilla itselleni tärkeällä alueella), ja toistaiseksi jatkan E7:n käyttäjänä. Olin jo harkinnut Android-maailmaan siirtymistä, mutta nyt Jollan myötä näyttää siltä, että saatan tulevaisuudessa sittenkin voida ostaa sellaisen puhelimen jonka oikeasti haluan. Toivottavasti saataville tulee hyvä fyysisellä näppiksellä varustettu malli, sillä sellaisesta luopumiseen itselläni on kohtalainen kynnys.

  Pyrin välttämään viimeiseen asti sellaisten tuotteiden ostamista, joista tavalla tai toisella kanavoituu Microsoftille rahaa (ei pelkästään tämän Nokia-yhteistyön vuoksi, vaan monesta muusta, tärkeämmästäkin syystä). Tämä riittää sulkemaan Nokian uudet älypuhelimet valintani ulkopuolelle.

  1. Tiesithän, että Android-valmistajat maksavat Microsoftille lisenssimaksuja jokaisesta myydystä Android-laitteesta, ja että Symbiankin on nyt jo täynnä sovelluksia, jotka perustuvat Microsoftin ohjelmistoihin? 🙂 Tulevat päivitykset tulevat vain tiivistämään tätä symbioosia Nokian ja Microsoftin välillä myös tulevaisuudessa.

   Osta siis ihmeessä ainoastaan MeeGo pohjaisia laitteita tästedes! 😉

 7. Kuulostaa kyllä todella hyvältä mutta sitten iskee todellisuus. Tuskin tämä tulee olemaan tippaakaan suomalaisempi kuin nokia. Eiköhän tuotanto mene kiinaan ja meegon koodaus intiaan. Suomesta Jolla repii vain hyvät tukirahat , ei muuta.

 8. Niin.. Ei varmaan kannata vielä innostua liikaa. Meegolle kun ei ole sovelluksia, muutamia tietysti, mutta nekin joidenkin yksittäisten kehittäjien kyhäelmiä. Ja muistetaan vielä, ettei Jollalle ole vielä yhtään sovellusta. Ei myöskään karttoja, ei Carl Zeiss -kamerasopimusta, ei oikeastaan yhtään mitään. Katsokaapa Youtubesta N9:n nettiselailua ja verratkaa sitä vaikka Lumia 900:een, ero on kuin yöllä ja päivällä, N9:n nettsurffailu on lähes yhtä kehnoa kuin uusimpien Symbian -puhelinten.

 9. Olli.Eihän Nokia myöskään ole suomalainen,kuin alkuperältään!!.Mm.kaikki komponentit jne ovat ulkomailla tuotettuja!.

Kommentointi on suljettu!