Samsung hyödyntää NFC:tä älykkäästi katumainonnassa

Near field communication, eli NFC, on lyhyen kantaman tiedonsiirtotekniikka, joka on pitkän hypetyksen jälkeen viimein löytänyt tiensä myös kuluttajien ulottuville. Markkinoilta löytyy jo useita NFC:llä varustettuja älypuhelimia ja niille kehitettyjä ratkaisuja, joilla teknologiaa voidaan konkreettisesti hyödyntää. Mobiilimaksaminen on yksi sen keskeisimmistä kohteista, mutta NFC mahdollistaa myös paljon muuta.

The Verge -sivuston Chris Ziegler on jakanut Twitter-palvelussa mielenkiintoisen kuvan, jossa nähdään korealaisen Samsungin mainostaulu. Huomiota siinä herättää juurikin NFC, jota Samsung käyttää hyväkseen mainoksessa. Taulun koskettaminen Galaxy S III -puhelimella antaa käyttäjälle mahdollisuuden ladata laitteeseensa ilmaisen musiikkikappaleen. Tämänkaltainen mainonta tulee varmastikin tulevaisuudessa kasvamaan.

Älypuhelimissa NFC:tä hyödynnetään tällä hetkellä vahvasti lisävarusteiden parittamisessa sekä tiedonsiirrossa. Käyttäjät voivat siirtää esimerkiksi kuvia ja videoita puhelinten välillä lyhyellä kosketuksella. Samalla tavalla onnistuu myös Bluetooth-kuulokkeen parittaminen puhelimeen.

Lähde: e’s Phoneblog

4 kommenttia

  1. Vai ihan ilmaisen kappaleen saa – eikä taatusti edes ole vapaavalintainen biisi, vaan jotain europoppia.

  2. @MemphisMonster..

    Tuossahan tuo biisin nimi näkyy. Goodie Mob feat. Cee Lo Green – Fight To Win.

    Eli totta, ei ole vapaavalintainen biisi. Mutta ei ole myöskään europoppia vaan jenkkiläistä etelävaltioiden räppiä.

Kommentointi on suljettu!