Nokian tutkimus: Lumian käytetyimmät ominaisuudet kamera ja verkkoselain

Ominaisuuskirjon kasvaessa on matkapuhelinvalmistajan kannalta tärkein tieto kuitenkin se, mitä ominaisuuksia kuluttajat lopulta puhelimissaan aktiivisesti käyttävät. Tätä seikkaa on selvitellyt Nokia tuoreessa tutkimuksessaan, jonka se on teettänyt yhteistyössä tutkimusyhtiö Nielsenin kanssa.

Tutkimuksesta selviää, että käytetyimmäksi ominaisuudeksi osallistujien kesken nousi kamera. Sitä käytti jakson aikana 93 prosenttia. Seuraavaksi eniten käytettiin verkkoselainta, jota hyödynti 89 prosenttia osallistujista. Kolmannelta sijalta löytyy sosiaaliset verkostot, joiden käyttöosuudeksi muodostui 85 prosenttia. Mukana kyselyssä ei ollut puhelutoiminto, jota oletettavasti jokainen älypuhelinkäyttäjä hyödyntää.

Kyselyssä vähiten käytetyksi toiminnoksi nousi kuvien ja videoiden muokkaaminen puhelimella. Alle puolet harrasti editointia laitteellaan tutkimusjakson aikana. Yllättävää oli tuloksissa se, että vain hieman reilut puolet käyttäjistä vaivautuivat luomaan puhelimeensa musiikki- tai kuvakirjaston.

Tutkimuksessa oli mukana kaikkiaan 810 amerikkalaista henkilöä, jotka käyttivät Lumia 900 -mallia pääasiallisena puhelimenaan.

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

 1. Onko se nyt ihme että käyttikset ainoat ominaisuudet on käytetyimmät?

  1. Vaikken mikään noksu fani olekkaan niin eiköhän samat tulokset olisi saatu millä tahansa käyttiksellä. Mobiiliblogin lukijat ei taida niihin ihan peruskäyttäjiin lukeutua.

   1. Ehkä mutta iOS:lla ja Androidilla voi tehdä muutakin kuin selailla nettiä ja ottaa kuvia

 2. Veikkaan että tulos olisi hieman erilainen jos tutkimus oltaisiin tehty Androidilla tai iOS:llä.
  Veikkaan että suurempi osa ihmisistä olisi tehnyt soittolistoja (iOS) tai käyttänyt puhelinta vaikka verkostoihin (Android + iOS)

  1. Paskapuhetta. Soittolistoja tekevät lähinnä teinit. Ja näistäkin teineistä jotka tekevät soittolistoja käyttää selainta sekä kameraa 100% käyttäjistä.

   Kumpaa itse teet? Useita soittolistoja päivässä vai useita selaimen aukaisuja? Entä soittolistojen tekemisen ja netissä viettämäsi ajan osuus verrattuna toisiinsa?

 3. Jos kappalemäärällisesti lasketaan, niin itse käytän eniten kelloon ja kalenteriin liittyviä toimintoja.

Kommentointi on suljettu!