MobiiliBlogin videolla: Amazing Alex

Joko latasit puhelimeesi tai tablettiisi kotimaisen Rovion tuoreimman mobiilipelin, Amazing Alexin? Jos et, niin nyt nähtävä video saattaa hyvinkin osoittautua katsomisen arvoiseksi. Siinä on lyhyt pätkä pelikuvaa uutuudesta, jonka avulla pelin idea ja sisältö avautuvat varmastikin kuvia ja tekstiä paremmin.

Amazing Alex on leppoisaa pelattavaa, jossa ongelmanratkonta on pääroolissa. Alexin, tai siis pelaajan, tehtävänä on kahlata läpi kenttien erilaisia työkaluja ja esineitä hyödyntämällä. Tehtävänä voi olla pallon pudottaminen koriin ja kirjan kaataminen oikeaan kohtaan. Samalla pelaajan tulee kerätä tähtiä, jotka lisäävät kentistä saatavia pisteitä.

Kyseessä on helposti lähestyttävä peli, sillä se opastaa hyvin käyttäjän Amazing Alexin saloihin. Ensimmäisissä kentissä pelaajaa neuvotaan kädestä pitäen miten tasot ratkaistaan. Hiljalleen ohjeet kuitenkin loppuvat ja pelistä alkaa myös löytyä haastetta.

Rovion uutuus perustuu Casey’s Contraptions -nimiseen peliin. Yhteys edeltäjään on selvästi nähtävissä ja kuvien perusteella Rovion luomus ei erikoisemmin tarjoa pakettiin mitään mullistavaa. Monet eivät ole kuitenkaan ehtineet tutustua Amazing Alexin edeltäjään, joten useimmille peli on täysin uusi kokemus.

Amazing Alex on monellakin tapaa onnistunut mobiilipeli. Se on helposti lähestyttävä, pelaamiseen ei tarvitse syventyä turhan paljon ja pelimaailma on viehättävän näköinen. Sitä voi lämpimästi suositella kaikille yksinkertaisesta pelattavuudesta ja ongelmanratkonnasta pitäville.