Philips tuo markkinoille Android-puhelimen kovalla akkukestolla

Elektroniikkayhtiö Philipsin matkapuhelimet olivat joskus 90-luvulla varsin tunnettuja myös Suomenkin markkinoilla, mutta viime aikoina niitä ei täällä ole liiemmin nähty. Todennäköisesti myös yhtiön uusi Philips W732 jää saapumatta Pohjolaan, mutta sen mainio akkukesto tekee siitä joka tapauksessa uutisoimisen arvoisen.

Philipsin uutuus perustuu Android 4.0 -alustaan, jota pyörittää gigahertsin MediaTek MT6575 -suoritin. Virtaa laitteelle antaa 2400 milliampeerin akku, jonka pitäisi tarjota puheaikaa mukavat 13 tuntia. Verkkoselaustakin puhelimen luvataan jaksavan yhdellä latauksella 10,5 tuntia.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat 4,3 tuuman IPS-kosketusnäyttö (800 x 480 pikseliä), gigatavun verran RAM-muistia, viiden megapikselin kamera, WiFi, Bluetooth ja GPS. Viimeisenä herkkuna mainittakoon vielä kaksi SIM-korttipaikkaa, joka saa Philipsin uutukaisen kuulostamaan varsin mielenkiintoiselta paketilta.

Laite on kooltaan 126,37 x 67,44 x 12,3 millimetriä ja se painaa 166 grammaa.

Philips W732 saapuu seuraavien viikkojen aikana ainakin Kiinaan ja Venäjälle. Saatavilla se on mustana, valkoisena, pinkkinä, sinisenä ja vihreänä.

Lähde: GSMArena

8 kommenttia

 1. En itse tituleeraisi 2.4 Ah akkun tarjoamaa 10.5h verkkoselausaikaa kovin kummoiseksi. Lähinnä se on se mitä puhelimen tänään voisi odottaa kestävän. Mutta ei, se on pari tuntia tehokäyttöä ja akku finaalissa. Mieluusti ottaisin monta milliä lisää paksuutta puhelimeen paremman akun nimissä. Valmistajatkin voisivat miettiä miksi kolmannet osapuolet myyvät tehoakkuja alkuperäisten tilalle! Voi niitä aikoja kun puhelin pärjäsi kevyesti viikon ilman laturia…

 2. Muuten ihan OK paketti raudan ja muotoilun osalta, mutta näytön tarkkuus on liian pieni.

  Ja Android karkottaa puhelimen luota ainakin minut.

 3. ”Ja Android karkottaa puhelimen luota ainakin minut.”

  Itselläni taas päinvastoin. Android on ainoa vaihtoehto jos työpöytäkoneessa on linux, muissa puhelimissa kun on rikottu yhteensopivuus sen kanssa (paitsi symbianissa).

  Itselleni tuo olisi muuten ihan houkutteleva puhelin, mutta saisi olla fyysisellä näppiksellä. Ei tuo akun kesto mieletön varmaankaan ole, mutta sen verran parempi että puhelinta voisi käyttää parikin päivää ilman latausta. Jos on pitkiä matkoja joissa puhelinta käyttää (siis julkiset kulkuneuvot) niin tavallinen akku vaatii latausta kerran pari päivässä.

 4. Minullekin on Linux-yhteentoimivuus keskeistä, mikä sulkee Nokian viimeaikaiset mallit hankintalistani ulkopuolelle. Android näytti jo jäävän ainoaksi vaihtoehdoksi (kiinnostavaksi sellaiseksi), mutta Jollan myötä Meego ja ehkä Tizenkin saattavat jossain vaiheessa laajentaa valinnanvaraani.

 5. Tizen ja Jolla tulevat olemaan varteenotettavia vaihtoehtoja,jotka ”tulevat pesemään monella osa-alueilla” Windows Phone puhelimet!!!.

 6. Epäilen että philipsin MediaTek MT6575 on aivan alitehoinen.

  Viikon käyttäny webOS ja todellakaan en androidiin v.2&4 aio koskea.
  Sääli että hp meni lopettaa kehityksen, silti siitä löytyy kaikki ja uutta tulee.

 7. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa ja kyllä nykyinen käyttöjärjestelmästandardi, Android on todellakin ainut kiinnostava vaihtoehto tällä hetkellä.

 8. Olisi mielenkiintoista kuulla miten ensimmäinen postaaja tyhjentää vaikka Galaxy Noten tai minkä tahansa modernin luurin akun parissa tunnissa 🙂 Itse onnistun siinä ajamalla vain 100% CPU:ta ja GPU:ta rasittavaa testisoftaa, millään pelillä tai HD-videolla moista ei saa aikaiseksi.

Kommentointi on suljettu!