Videolla: Windows 8:n Metro-käyttöliittymä saapui iPhonelle

Kilpailevan alustan käyttöliittymän kääntäminen toiselle käyttöjärjestelmälle herättää aina huomiota. Sillä voi esimerkiksi huijata kavereita tai esitellä muuten vain hienoja valikoita ja efektejä muille. Tähän kategoriaan kuuluu jailbreikatulle iPhonelle kehitetty Metroon for iOS, joka tuo Windows 8:n Metro-käyttöliittymää mukailevan ympäristön Applen älypuhelimeen.

Metroon for iOS löytyy Cydia-kaupasta 1,5 dollarin hintaan. On vaikea nähdä kovinkaan monen maksavan siitä, vaikka kyseessä on erittäin hieno viritelmä. Se on kuitenkin lähinnä tekniikkademo, sillä luonnollisestikaan iPhonen omat sovellukset eivät mukaudu uuteen käyttöliittymään. Sen keskeisiä osa-alueita ovat Windows Phonea mukaileva lukitusnäkymä ja Windows 8:n työpöytä.

Alla oleva video on kaikesta huolimatta katsomisen arvoinen. Siinä on mielestäni hyviä ideoita, joilla Windows Phonen hieman tylsään käyttöliittymään voitaisiin saada eloa. Ehkäpä joitain vastaavanlaista nähdään tulevaisuudessa myös Windows Phonessa? Tämä tuskin on mahdoton ajatus, sillä loppuvuodesta saapuva Windows Phone 8 jakaa jo saman käyttöjärjestelmäytimen Windows 8:n kanssa.

Lähde: The Verge

12 kommenttia

 1. Windows Phonen käyttöliitymä tylsä? Entäpä sitten iPhonen, pelkkiä kuvakkeita ja lisää kuvakkeita…

  1. Ja taas itseään täynnä olevan 15-vuotiaan Apple-fanin hyvin perusteltu eikä missään tapauksessa säälittävä puolustus.

 2. On totta, että Windows Phonen käyttöliittymä on tylsä, väritön ja huonosti muokattavissa. Ihan hyviä ideoita tuossa on millä MS voisi yrittää parantaa tuotettaan.

 3. Wp7:ää hienompi, huomaa kuinka suuren eron pelkkä taustakuva tekee!

  Olenkin odottanut alusta asti wp7 käyttikseen taustakuvaa, mutta ei ole näkynyt.

 4. hehee! Lataan heti iPhoneen ihan mielenkiinnosta.
  p.s. On se wp (7 ainakin) erittäin tylsän näköinen

 5. Niin mitä, tämähän on lähes 1:1 kopio Windows 8:sta. Mitäs ”hyviä ideoita” Microsoft voisi omasta tuotteestaan oikein ottaa itselleen?

  Taustakuva on puhelimissa yksi suurin turhake ever. Aivan turhaan se on siellä taustalla viemässä turhaa tilaa toiminnoilta. Yksi Androidin suurimmista ärsytyksistä, on se että ikonit ja widgetit pitää olla ihan saatanan väljästi jotta ”siisti” taustakuva varmasti näkyisi.

  ”On totta, että Windows Phonen käyttöliittymä on tylsä, väritön ja huonosti muokattavissa. Ihan hyviä ideoita tuossa on millä MS voisi yrittää parantaa tuotettaan.”

  Senoisin että selkeä, tyylikäs ja kerrassaan ihanan pelkistetty. Miksi kaiken pitäisi olla sekavaa, mautonta ja rumaa iPhonen tyyliin?

 6. Ainakin noista sinivalkoisista isoista palikkalaatioista voisi päästä vielä eroon. Nyt eletään 2010-lukua, ei enää 1970-lukua.

 7. ”Ainakin noista sinivalkoisista isoista palikkalaatioista voisi päästä vielä eroon. Nyt eletään 2010-lukua, ei enää 1970-lukua.”

  Noh, sitten päästäänkin mielipiteisiin. Millä krediiteillä sinun mielipiteesi olisi oikea? Itse olen koulutettu muotoilija ja olen ollut viimeiset 10 vuotta töissä AD:n tittelillä helsingiläisessä mainostoimistossa.

  Ainakin kommenttisi oli jo varsin täynnä asiavirheitä:

  1) Siniset laatikot eivät olleet mitenkään erityinen trendi 70-luvun muotoilussa ja graafisessa suunnittelussa. Pyöreät muodot ja runsaat värit oli pääasiallinen 70-luvun trendi.
  2) Tilen värin voi itse päättää Windows Phonessa, väriteema on valitun mukainen kaikkialla puhelimessa (myös muualla kuin etusivulla). Eli ei ne välttämättä ole sinisiä.

  Mikä sitten olisi mielestäsi 2010 lukua? Läpinäkyvät elementit ja gloss-kiiltoa kaikkialla? Valitettavasti se on niiiiiin 2005-2009, esim. Windows Vista ja Windows 7 käyttävät sitä runsaasti. Myös web-designissä se oli kuuminta hottia ennen samoihin aikoihin kun web 2.0 oli kova buzzword (eli yli viitisen vuotta sitten).

  Applen OS X ja siitä periytynyt iOS taas on näyttänyt suunninpiirtein samalta jo vuodesta 2001, onko se sitten 2010-lukua? Apple ei ole käyttöliittymien uranuurtaja, Apple on mielumminkin käyttöliittymien jäärä, joka pysyy hampaat irvessä totutunlaisessa epäoptimaalisissa ratkaisuissa nykyistä asiakaskuntaansa mielyttääkseen.

  Microsoft sentään (yrittää) kehittäää käyttöliittymiä eteenpäin sekä mobiilisti, että työpöydällä. Windows 7 oli jo aika radikaali muutos windows 95 paradigmaan ja Win 8 katsoo laatikon ulkopulelle yhä rohkeammin.

  1. Kiitos hyvästä puheenvuorosta. Hyviä perusteluja!

   1. Kiitos, mukava kuulla noinkin välillä. Vähän jo pelkäsin katsoa tänne uudelleen, että millainen liekitys on käynnissä 🙂

 8. Lisää eloa Windows Phone-käyttöjärjestelmään? Vertailtaessa live tile-tyylistä elävää aloitusnäkymää iOS:in vastaavaan staattiseen kuvakekokoelmaan, on helppoa huomata kumpi erottuu edukseen.

  Microsoftin tekeleessä kuvakkeet muuttuvat, pyörähtävät sulavasti, ja näyttävät aktiivista sisältöä, kuten saapuneita viestejä. Aloitusnäkymääni kiinnitetty kaverini kuva muuttuu ensin Facebook -kasvokuvasta nimeksi. Sitten tilalle pyörähtää häneltä saamani sähköpostin otsikko, ja lopuksi hänen Facebookiin lisäämänsä uusi kuva mökkiviikonlopulta. Ja kaikki tämä 10 sekunnin aikavälillä, ja pelkkää aloitusnäkymää tuijottamalla.

  Vastaavasti iPhone ei sitä tuijottaessa tee mitään. Näyttää tyylikkäältä, toimii sulavasti ja varmasti ja huikaisee terävällä resoluutiollaan. Mutta elävyyttä se ei osoita.

Kommentointi on suljettu!