Jolla solmi jakelusopimuksen MeeGo-tuotteilleen Kiinan suurimman puhelinketjun kanssa

Vielä muutama viikko sitten täysin tuntematon Jolla on noussut hetkessä mobiilimaailman keskeiseksi puheenaiheeksi. Jos uutiset ovat päivää paistateltaessa vilahtaneet ohi, niin kerrataan sen verran, että kyseessä on kotimainen yhtiön, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille uusia MeeGo-puhelimia. Jollan leivissä on tällä hetkellä noin 50 työntekijää, joista suuri osa on entisiä nokialaisia. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Nokialla 12 vuotta työskennellyt Jussi Hurmola.

Jollan ensimmäistä puhelinta odotetaan vielä, mutta se ei hidasta yhtiön toimintaa markkinoilla. Jolla on nimittäin solminut jakelu- ja myyntisopimuksen kiinalaisen D.Phone Groupin kanssa, joka on maan suurin puhelimia myyvä liikeketju. D.Phonella on Kiinassa yli 2000 myymälää.

Kiinan älypuhelinmarkkinat ovat maailman suurimmat ja kasvavat nopeinten. Sopimus D.Phonen kanssa on tärkeä askel Jollalle nousussa keskeiseksi nimeksi maailman älypuhelinmarkkinoilla”, kommentoi yhteistyötä Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Jolla on luvannut esitellä ensimmäisen älypuhelimensa kuluvan vuoden aikana. Sen tarkemmin yhtiö ei ole suunnitelmiaan vielä paljastanut.

Lähde: IntoMobile

4 kommenttia

 1. Toivottavasti nykyinen puhelimeni pääsee eläkkeelle jo tämän vuoden puolella! 😀

 2. Minäkin toivotan suunnattomasti menestystä tälle hankkeelle. Uuden jakelusopimuksen myötä Jollalla on todella suuret mahdollisuudet onnistua erinomaisella tavalla.

  Hieman vain jännittää, että minkälaisia puhelinlaitteita yritys puskee ulos. Ja moniako. Softa on varmasti aivan huipputasoa, mutta laitteet hiemane epäilyttävät minua.

  Tosin vieläkin suurempi kysymys on mahdolliset yhteensopivuustekniset ongelmat N9:lle kehitettyjen ohjelmien kanssa. Olen miettinyt tätä paljon, ihan hirvittää.

  Nyt on peukalot ja ukkovarpaat pystyssä.

 3. Kyllä itsellä on kova usko tähän, varmasti tulee vielä menestymään. Nokialla oli todella osaavaa ja hienoa porukkaa töissä, ei vain valitettavasti johtotasolla. Nyt taas se ongelma on tässä ratkaistu.

  Miten Apple nousi tähän asemaan? Samasta tilanteesta, osaava porukka eli Steve Jobs potkittiin pois tyhmän johdon takia, Jobs perusti oman firman jonka Apple sitten osti ja sen ansiosta pääsi tähän asemaan.

  Elop johtaa Nokiaa vain tuhoon, muitten idioottien jalanjäljissä.

Kommentointi on suljettu!