Nokian asema Yhdysvalloissa vaikuttaa edelleen heikolta

Laajat irtisanomiset, markkinaosuuden lasku ja tuloksen tippuminen kaikki kertovat omaa kieltään matkapuhelinvalmistaja Nokian tämänhetkisestä tilasta. Kauan matkapuhelinmarkkinoita yksinvaltiaan tavoin hallinnut Nokia on hankalassa tilanteessa, josta elpyminen ei tule olemaan helppoa.

Tutkimusyhtiö Nielsenin tuore tutkimus ei tuo valoa Nokian tunneliin. Se osoittaa Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoiden keskittyvän entistäkin voimakkaammin Androidin ja iOS:n ympärille. Toisen vuosineljänneksen aikana Nielsen laskee Androidin haukanneen älypuhelinmarkkinoista 54,6 prosentin osuuden. Perässä tulee iOS, jonka osuus huhti-kesäkuussa oli 36,3 prosenttia. Ne kattavat siis reilut 90 prosenttia kaikista myydyistä älypuhelimista rapakon takana.

Nielsenin mukaan Windows Phonen osuus keikkuu 1,3 prosentissa. Nokia on rapakon takana vasta kolmanneksi suurin Windows Phone -valmistaja Samsungin ja HTC:n jälkeen. Tilastojen mukaan jopa HP:n hylkäämä webOS on vielä kaksikertaa käytetympi Yhdysvalloissa kuin Nokian Lumia-puhelimet. Symbianin käyttöaste on sen sijaan vielä peräti kolminkertainen Nokian Windows Phone -puhelimiin nähden. Luvut koskevat kaikkia älypuhelinkäyttäjiä, ei toisen vuosineljänneksen myyntitilastoja.

Luvut ovat ikävää katsottavaa Nokian kannalta. Selvästikään Lumia-mallisto ei ole tuomassa kauan odotettua menestystä rapakon takana. Toivottavasti myynti Euroopassa vetää paremmin, joka on perinteisesti ollut Nokialle suotuisampaa aluetta. Viralliset luvut selviävät pian, sillä Nokia julkistaa toisen neljänneksen tuloksensa 19. heinäkuuta.

Lähde: Nielsen

5 kommenttia

  1. Jolla ja Tizen käyttöjärjestelmällä varustetut,tulevat mallit kiristävät kilpailua nykyistä enemmän ja se tulee tuottamaan Nokialle lisää TUSKAA!!.Nokia ei tosiaankaan pärjää pelkästään Windows Phonella.

    1. Jolla ja Tizen jäävät aivan varmasti marginaaliryhmään myös. Ehkä WP ja Jolla/Tizen tulevat tappalemaan samoista käyttäjistä, eli niistä jotka eivät halua androidia tai iOS:sää.
      Mutta kärkeen ei ole kyllä asiaa.

  2. Säälittävää ja noloa Nokian/Microsoftin kannalta.

  3. Ei ole Elop onnistunut uuden strategian kanssa. Harmi, että firma on siinä tilassa, CEO:n vaihto tyrkkäisi firman lopullisesti lautalta mereen. Tuleva joulumyynti tulee ratkaisemaan firman tulevaisuuden, mutta ei hyvältä näytä.

  4. Microsoftin rahoja Nokia alkaa kohta tosissaan käyttämään,kun Nokian kassa alkaa näyttämään nollaa!!.Uusien mallien kehitys pysähtyy muuten.Siinä mielessä S.Elop turvaa Nokian pystyssä pysymisen ainakin toistaiseksi!. 😉

Kommentointi on suljettu!