Uudet Windows-tabletit saavat Officen ilmaiseksi

Microsoftin uusin kilpailuvaltti tablet-markkinoilla on San Franciscossa 16. heinäkuuta lanseerattu Office-tuotepaketti. Versionimeä Office 2013 kantava toimistopaketti päivittää ohjelmat toimimaan hiiren ja näppäimistön lisäksi myös kosketuksella. Office 2013:n Customer Preview -versio on jo ladattavissa osoitteesta office.com/preview. Tarkemmat saatavuustiedot tullaan julkaisemaan syksyn aikana.

Uusi Office on rakennettu hyödyntämään Windows 8:n kosketuskäyttöliittymää. Se tukee stylus-kynää, jota voidaan käyttää muun muassa sähköpostien kirjoittamiseen, muistiinpanojen laatimiseen sekä muuhun sisällön tuotantoon.

Office 2013 tukeutuu vahvasti SkyDrive-pilvipalveluun. Se tallentaa automaattisesti dokumentit pilveen, joten niihin päästään käsiksi useilla eri päätteillä: tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Dokumentit ovat myöskin aina saatavilla offline-tilassa, jolloin niiden synkronointi tapahtuu heti verkkoyhteyden muodostuttua.

Mielenkiintoista on, että Office 2013 integroi pakettiin mukaan Skypen. Sen tarkoituksena lienee helpottaa dokumenttien muokkaamista ryhmien kesken.

Erityisesti taulutietokoneille suunnattu Windows RT -versio tulee sisältämään Office Home- ja Student 2013 RT -paketit. Niiden mukana toimitetaan Word-, Excel-, PowerPoint- ja OneNote-sovellukset.

Lähde: PhoneArena

5 kommenttia

  1. Myös virukset ja haitakkeet tulevat ilmaiseksi… Yhdysvaltalainen kansalaisten oikeuksia internetissä puolustava Electronic Frontier Foundation on julkaissut ohjeita haittaohjelmilta ja internethyökkäyksiltä puolustautumiseen osana Surveillance Self-Defence projektia. EFF suosittelee neljän kohdan reseptissä voimakkaasti Microsoftin tuotteiden välttämistä.

    1. ARM-pohjaisissa Windows -koneissa ei paljon virukset juhli, kun työpöytäsovelluksia ei pysty asentamaan ja metro-tyylisiäkin sovelluksia voi asentaa vain kaupasta, jonka sisältö tarkastetaan. Eli ainakin nykyisen kaltaisilta viruksilta ne ovat turvassa.

  2. Jännä homma kun mun windowsissa ei viruksia ole ollut vuosiin. Höpöhöpö juttuja noi virukset hyvin pitkälti, tämän tietää jokainen joka on käyttänyt konetta enemmän.

  3. Tietoturva-alan ammattilainen kävi meillä töissä kouluttamassa meitä, ja selitti että Windowsin tietoturva ei ole sen huonompi kuin muillakaan käyttöjärjestelmillä, vaan todennäköisesti jopa monin osin parempi. Asia nyt vaan sattuu olemaan niin, että Windowsia varten kehitetään moninkertaisesti enemmän viruksia ja haittaohjelmia muihin käyttöjärjestelmiin verrattaessa. Ei ole järkeä luoda virusta joka toimii vaikkapa Maceissa, koska samalla vaivalla voi tehdä viruksen jolla voi hyökätä Windowsiin, jolloin potentiaalisia uhreja on huomattavasti enemmän.

Kommentointi on suljettu!