Apple iPad mini näyttää entistäkin todennäköisemmältä

Kuudennen sukupolven iPhone-puhelimen lisäksi Applen odotetaan esittelevän kuluvan vuoden aikana myös uuden iPadin. Tulossa ei ole varsinaisesti seuraavan sukupolven iPad, vaan uusi jäsen Applen taulutietokonemallistoon. Uutuus kulkee huhuissa nimellä iPad mini ja olisi kooltaan nykyistä mallia kompaktimpi.

The New York Timesin mukaan iPad mini perustuisi 7,85 tuuman kosketusnäyttöön ja olisi hinnaltaan selvästi 499 dollaria edullisempia, jonka verran nykyisen mallin huokein versio kustantaa. Applen nykyinen iPad tarjoaa 9,7 tuuman kosketusnäytön. iPad minillä Apple kykenisi houkuttelemaan asiakkaita, jotka arvostavat pienemmän näytön tuomaa kompaktimpaa kokoa ja kevyempää olemusta.

Huhun mukaan Apple tähtäisi uudella iPad-mallilla erityisesti sähkökirjamarkkinoille. Pienempi malli on kätevämpi kuljettaa mukana ja mahtuu esimerkiksi helposti useimpiin naisten käsilaukkuihin. Nykyinen iPad on sen verran kookas, että laitteen kuljettaminen vaatii useimmiten sitä varten hankitun kassin tai laukun.

Apple on pitänyt tablet-markkinoita hyvin hallinnassa aina ensimmäisen iPadin julkaisusta lähtien. Kilpailu on kuitenkin kiihtyvää ja markkinajohtajuuden säilyttäminen on helpompaa laajemmalla mallistolla.

Amerikkalaisjätin uskotaan esittelevän iPad minin syksyn aikana.

Lähde: BGR

7 kommenttia

  1. Tämä on ehdottomasti hankittava jos tulee! Nykyne iPad liian kallis ja iso omaan makuun, mutta käytössä oleva iPhone, taas ehkä aavistuksen liian pieni nettiselailuun.. Eikö jossai ollu että tämän hinta pyörisi parissa sadassa?

  2. Tarvitaanhan Nexus 7:lle kilpailija omaan hinta/koko segmenttiin.

  3. Teemu, kysympä nyt ihan alan ammattilaiselta että kannattaako sgs2 ostaa enää jos rahat eivät riitä sgs3?

    1. Kyllähän Galaxy S II on edelleen varsin mainio Android-puhelin. 🙂

      1. Okei. Kiitti neuvosta. Voisitko joskus tehdä videoesittelyn iphone 4S:tä?

Kommentointi on suljettu!