Windows Phone 8 ottaa ruutukaappauksia, vaihtaa tiedostoja Bluetoothilla ja toimii USB-muistina?

Microsoftin taannoinen Windows Phone 8 -julkistustilaisuus tarjosi vähän informaatiota alustan loppukäyttäjille suunnatuista uudistuksista. Toki yhtiö paljasti muun muassa uuden kotinäkymän, VoIP-integraation ja tuen moniydinsuorittimille. Microsoft on kuitenkin vihjannut, että luvassa on vielä paljon muutakin.

Verkkoon levinneet huhut kertovat alustan saavan kasiversiossa muutaman keskeisen ominaisuuden, jotka ovat uupuneet Windows Phonesta. Kyseessä ei ole mitään mullistavia ominaisuuksia, mutta sitäkin tärkeämpiä toimintoja, jotka tulisi löytyä jokaisesta mobiilialustasta.

Ensimmäinen huhuttu uudistus on ruutukaappauksien tallentaminen. Tällä hetkellä ruutukaappauksia voivat ottaa vain kehittäjäksi rekisteröityneet käyttäjät. Tämä vaikeuttaa muun muassa arvostelijoiden työtä, kun kuvakaappaukset joudutaan toteuttamaan kameralla.

Toinen parannus koskee Bluetooth-tuen laajentamista kattamaan myös tiedostojen vaihtaminen kahden laitteen välillä. Kyse on perusominaisuudesta, joka toivottavasti on mukana Windows Phone 8:ssa.

Viimeinen huhuttu uudistus on massamuistitila. Se vähentäisi Windows Phonen riippuvuutta Zune-sovelluksesta, joka on tällä hetkellä ainoa tapa siirtää tiedostoja puhelimeen. Puhelimen toimiminen USB-muistina tekisi tiedostojen siirtämisestä luurin ja tietokoneen välillä nykyistä joustavampaa.

Lähde: My Nokia Blog

1 kommentti

  1. zune riippuvuus täytyisi saada pois myös lumia 900/800:sta. zune on tosi alkeellinen ohjelmisto, joka on tosi vanha/toimimaton windowsin jäänne. ei varmasti kelpaisi kenellekään muille kuin nokialle.

    lumia 900/800:siin mahdollisimman nopeasti tulevan wp8-alustan kotinäyttö. ehdottomasti ennenkuin wp8-luureja tulee markkinoille.

    t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!