Kuvia varhaisesta iPad-prototyypistä levisi verkkoon

Patenttikiistat eivät ole erityisen mielenkiintoista seurattavaa, mutta niiden yhteydessä paljastetut tiedot laitteistojen ja ohjelmistojen suunnitteluun liittyen voivat tarjota yksityiskohtia, joita yhtiöt eivät muuten olisi valmiita paljastamaan. Huhtikuussa Googlen ja Oraclen kiista Java-tekniikasta Android-järjestelmässä vuoti verkkoon kuvia esiasteella olleen Androidin käyttöliittymästä ja Googlen suunnittelemasta puhelimesta.

Tällä kertaa kuvia on vuotanut iPadin erittäin varhaisesta prototyypistä. Applen pääsuunnittelijan Jonathan Iven mukaan ne ovat jostain vuosien 2002 ja 2004 väliltä. Apple on toimittanut kuvat todisteena osana Samsungin kanssa käymää patenttitaistoa.

Kuvissa nähtävä laite muistuttaa erehdyttävästi iPadiä, jonka ensimmäisen version valmistaja julkaisi vuonna 2010. Laite on luonnollisesti selkeästi paksumpi, mutta erityisesti etupuoli muistuttaa tuotantomallia. Alumiinin sijaan materiaalina vaikuttaisi olevan valkoinen, kiiltävä muovi. Kotipainiketta ei myöskään kuvista ole havaittavissa.

Prototyypin näyttö oli kooltaan 12 tuumaa. Ilmeisesti Apple totesi tämän olevan liikaa, sillä tuotantomallissa päädyttiin 9,7 tuuman kosketusnäyttöön.

Lähteet: MacRumors & NetworkWorld

2 kommenttia

  1. Tuommoinen kun olisi julkaistu 2002 – 2004 niin olisi ollut silloin huippulaite. Tekniikkaa parhaimmillaan. 🙂

  2. Yllättävän samankaltainen 2010 julkaistun ipadin kanssa. Ajatus näkyy oleen sama ettei laiteta näppäimistö tablettiin, kuten olis samoihin aikoihin julkaistuissa MS ja Nokia tableteissa ts. mitä näitä nyt oli.

    Tästähän on aina loputon väittely, että kellä oli ensin tabletti ja blaa blaa.
    Loppujen lopuksi kysehän on oli oikeasta ajoituksesta, ja että tekniikka on tarpeeksi kyvykäs.

Kommentointi on suljettu!