Nano-SIM tulee, operaattorit tilaavat jo uusia kortteja

SIM-korttien vaihtelu puhelimien välillä on muuttumassa entistäkin mielenkiintoisemmaksi. Jo nyt monet ovat kohdanneet ongelmia, koska osa puhelimista perustuu niin sanottuun perinteiseen korttiin ja toiset pienempään microSIM-standardiin. Jos pienempää korttia haluaa käyttää tavallisen SIM-paikan omaavassa puhelimessa, tarvitsee adapterin, mutta tällöinkään toiminta ei ole täysin varmaa.

Seuraavana vuorossa on uusi, entistäkin vähemmän tilaa vievä nano-SIM. Se on 40 prosenttia microSIM-standardiin perustuvaa korttia pienempi. Matkapuhelinvalmistajien kannalta pienempi koko on oleellinen, sillä kaikki turha halutaan puristaa laitteista pois.

Arvostetun Financial Times -julkaisun mukaan operaattorit ovat jo aloittaneet nano-SIM-korttien tilaamisen. Syynä tähän on tietojen mukaan loppuvuoden aikana julkaistava kuudennen sukupolven iPhone. Applen uskotaan käyttävän puhelimessaan juurikin uutta nano-SIM-korttia.

Lähteet: GSMArena & Cult of Mac

2 kommenttia

  1. Nano-SIM on luonnollinen harppaus kutistumisen tiellä, sillä ovathan myös kännyköiden akut ja muistikortit kutistuneet vuosien aikana huomattavasti. Luulenpa SIM-korttiasiassa tulevan olemaan kompastuskivenä se, että tulevaisuuden kännykkämallit nano-SIM:in kanssa eivät ole yhteensopivia sen nykyään käytössä olevan peukalonkynnen kokoisen kortin kanssa. Pitäisi löytää joku kikka, jolla ”ison” SIM-kortin sisällön voi näppärästi kloonata nano-SIM-formaattiin.

  2. Nojoo menee vähän turhan vikkelään tämä vaihdos kun normi sim -> micro sim transitiokin on vielä meneillään. Olisi ok jos tuosta selviäisi vielä adapterilla ja pystyisi käyttämään samaa korttia vahoissakin puhelimissa….nyt tuo aiheuttaa vaan turhaa häslinkiä. Tuo tilan säästö on kuitenkin aika olematon, eikä vaikuta kännykän kokoon käytännössä mitenkään

Kommentointi on suljettu!