Jolla rakentaa ekosysteemiä ja omaa ohjelmistokauppaa

Viime syksynä perustettu Jolla on onnistunut nostamaan ympärilleen suuren kohun viimeisimpien viikkojen aikana. Yhtiö nousi koko maailman tietoisuuteen Twitter-viestillä, jossa kerrottiin kehitteillä olevan MeeGo-pohjaisia puhelimia. Ennen kyseistä viestiä uskottiin yleisesti, että MeeGo-puhelimia ei markkinoilla enää tulla näkemään. Alustan piti nousta Nokian keskeiseksi järjestelmäksi älypuhelimissa, mutta kuten tiedämme, toisin kävi.

Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola on jälleen kommentoinut yhtiön toimintaa ja paljastanut valmistajan työskentelevän kovasti sovellustarjonnan eteen. Luvassa on oma ohjelmistokauppa, jonka kautta voidaan levittää sovelluksia. Hurmolan mukaan on selvää, että kun puhelin saapuu markkinoille täytyy saatavilla olla reilu määrä sovelluksia. Jolla ei ole vielä paljastanut ovatko nykyiset MeeGo-sovellukset yhteensopivia yhtiön puhelimen kanssa. Jos näin olisi, antaisi se hyvän lähtölaukauksen Jollan suunnitelmille valloittaa älypuhelinmarkkinat.

Jolla on luvannut esitellä ensimmäisen puhelimensa vielä kuluvan vuoden aikana. Hurmola kuitenkin painottaa, että joulumarkkinoille laite ei välttämättä ehdi.

Yhtiö suuntaa ensimmäisen laitteensa erityisesti massamarkkinoille. Luvassa on herkkua kuitenkin myös kehittäjille. Tulkinnat Jollan lausunnoista vaihtelevat asian suhteen erillisestä kehittäjille suunnatusta laitteesta puhelimeen integroituun kehittäjätilaan. Aika näyttää mikä on lopullinen ratkaisu.

Lähde: International Business Times

8 kommenttia

  1. Jollan uusimmassa twiittissä annetaan ymmärtää, että yhtiö pyrkii olemaan mobiili mailman ”Ferrari”.
    Jos tarkioituksena on valmistaa vähän, hyvällä raudalla valmistettuja kalliita puhelimia, silloin Jollan markkinointi strategiana olisi ”avata uusi markkina segmentti” sen yläpuolelle, mitä massamarkkinoiden näkökulmasta pidetään hight-endinä.
    Jos myynnistä saa enemmän rahaa, mitä kuluu valmistukseen ja tätä pystyy tekemään jatkuvasti, niin silloin bisnes on tasapainoisella alustalla, vaikka volyymi olisikkin pienempi, mitä tavallisissa massojen hight-end tuotteissa. Toivottavasti saadaan myös massojen hight-endiä vastaavia ”karvalakki Jollia”.

  2. Mahtaakohan käydä toisin päin, että Jolla-sovellukset kävisivät nykyisiin meego puhelimiin? (N9)

    1. Eivät toimi nokialaisessa kun tekevät ohjelmista sellasia että ne toimii vain 1.4 ja sitä uudemmissa versioissa

  3. N9 on käyttömukavuudeltaan paras puhelin, mikä mulla on ollut. Aiemmin ollut Android 4.x ja iphone 4s luureja, ja vaikka niihin on saatavissa kait jo miljoonia eri appseja, niin N9 vain toimii..

  4. N9 ois hyvä puhelin, mutta sen softat on aivan luokattoman huonoja.

Kommentointi on suljettu!