Jolla haluaa olla älypuhelinten Ferrari?

Kuvakaappaus MeeGon varhaisesta kehitysversiosta.

Suomalainen Jolla on noussut kesän aikana mobiilimaailman kestouutiseksi. Linux-pohjaisia MeeGo-puhelimia työstävä Jolla on koonnut ympärilleen 50 työntekijää, joista merkittävä osa on entisiä nokialaisia. Yhtiön tavoitteena on esitellä markkinoille ensimmäinen älypuhelin kuluvan vuoden aikana, joka saapuu myyntiin viimeistään ensi vuoden alussa.

Myynnillisesti Jollan tavoitteet eivät ole kovia. Suomalaisyhtiö on väläytellyt ensimmäiseksi tavoitteekseen myydä 100 000 puhelinta. Talousjulkaisu Forbesin Ewan Spence spekuloikin Jollan tähtäävän älypuhelinmarkkinoiden Ferrariksi. Jolla pyrkisi siis valmistamaan suurella voitolla pienen määrän haluttavia laitteita. Näin talous voidaan pitää kasassa ilman, että tarvitsee keskittyä taistelemaan markkinaosuuksista Samsungin ja Nokian kaltaisten jättiläisten kanssa.

Jolla itse on joka tapauksessa puhunut massamarkkinoille suunnatusta tuotteesta, joten hinnaltaan MeeGo-puhelin tulee tuskin nousemaan älyttömyyksiin. On kuitenkin hyvin selvää, että ensimmäisessä vaiheessa Jollan tuotteisiin tulevat kääntymään tekniikkaa tarkasti seuraavat kuluttajat. Heihin Jolla vaikuttaisi tehneen jo merkittävän vaikutuksen, joten nyt tarvitaan enää markkinoille hyvä laite oikealla markkinoinnilla ja hinnoittelulla.

Juttuvinkistä kiitokset alexille ja keke!:lle.

Lähde: Forbes

3 kommenttia

 1. tämähän on kuin minun firman toimintasuunnitelmasta…

  markkinaosuuden kasvu on seuraus… ei tavoite. tämän yksinkertaisen taloudellisen faktan ymmärtäminen on esimerkiksi nokialle ollut täysi mahdottomuus.

  toivottavasti jolla tekeen laadukkaita ja kalliita älyluureja, jotka kiinnostavat länsimaalaisia kuluttajia. tehkööt nokia intiaan ja afrikkaan kapuloitaan.

  ostan heti jos tuote on tarpeeksi laaadukas ja kallis!

  t. osakkeenomistaja

 2. Toivottavasti kuluttajien ei tarvitse pettyä pahasti vuoden lopussa.
  Hype on jo tässä vaiheessa niin suurta, että Jolla tuskin tulee täyttämään kaikkien toiveita ainakaan ensimmäisillä puhelinmalleillaan.
  Firma on kuitenkin ollut pystyssä vasta vähän aikaa ja jos Jolla saa puskettua vuoden loppuun mennessä edes kohtalaisen puhelimen markkinoille, on jo sekin hyvä saavutus.

  Toivottavati näin käy.

 3. Juu täs voi vielä käyä niin että kova hype kääntyy Jollaa vastaan ku eka luuri tulee ulos.

Kommentointi on suljettu!