Kuvia Mozillan Firefox OS -mobiilikäyttöjärjestelmästä

Alkujaan Boot to Gecko -nimellä tunnettu ohjelmistotalo Mozillan mobiilialusta kehittyy hyvää vauhtia. Ensimmäisten alustaan pohjautuvien puhelimien odotetaan saapuvan markkinoille viimeistään ensi vuoden alkupuolella. Ainakin brasilialainen Telephonica-operaattori on lupautunut tuomaan Mozillan mobiilialustaan pohjautuvan laitteen myyntiin.

Nykyään Firefox OS -nimeä kantava alusta on vahvasti HTML5-teknologiaan nojautuva käyttöjärjestelmä. Kaiken alla lepää Linux-ydin, mutta käyttöliittymä ja sovellukset rakennetaan verkkoteknologioiden avulla. Periaatteessa käyttöjärjestelmää olisi näin ollen mahdollista ajaa millä tahansa modernilla verkkoselaimella.

Mozillan mobiilialustasta on nyt julkaisut verkkoon muutamia kuvia, joiden avulla pääsee tutkiskelemaan Firefox OS:n käyttöliittymää. Kaikki näyttäisi varsin modernilta, mutta kovin erikoista ei nyt nähtävien kuvakaappauksien perusteella ole luvassa.

Lähde: PhoneArena

6 kommenttia

  1. Ei merkittävää uutta auringon alla. Mikään käyttöliittymä ei ole säväyttänyt N9:n Swipen jälkeen.

  2. IOS + Android + WindowsPhone = Firefox OS

    HTML5 on kai tässä se juttu. Itsekin odottelen tulevia Meego-puhelimia mielenkiinnolla.

  3. Onko vain oma mielipide mutta näyttääkö kovasti Meegolta..

    1. mun mielestä näyttää androidilta ja mikään valmistaja ei ole tehnyt vielä ainuttakaan meego puhelinta paitsi nokia meego-harmattan puhelimen.

  4. Muutamia asioita noista kuvista: Angry Birds on vaihtanut kuvaketta Evernoten kanssa. Ensimmäisistä kuvista tullee mieleen HTC:n käyttöliittymä – vahva alapalkki. Tekstin Jane Doe ”ympyrointi” ja näppäimistö on jokseenkin iOS:n tyylinen – harmaa sävy. Viimeisessä kuvassa eri yläpalkki kuin edellisissä, onkohan uudemmasta vai vanhemmasta versiota.

Kommentointi on suljettu!