Jolla hakee uudenlaista näkemystä moniajoon, haluaa poiketa kaavasta

Mobiiliyhtiö Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola paljastaa mielenkiintoisia tietoja tulevasta MeeGo-puhelimesta International Business Timesin haastattelussa. Hurmola kertoo yksinkertaistettuna uuden puhelimen olevan MeeGo, jossa on Jollan oma käyttöliittymä. Se tulee Hurmolan mukaan poikkeamaan hyvin paljon Nokian MeeGo-puhelimesta, N9:stä.

Jollan päätavoite on luoda käyttöliittymä, joka muuttaa tavan käyttää puhelinta. Hurmola kuvailee iOS:n ja Androidin käyttöympäristöjä hyviksi, mutta painottaa niiden olleen markkinoilla jo vuosia. Jolla uskoo kykenevänsä tarjoamaan jotain uutta.

Miten nykyisistä malleista voitaisiin poiketa? Toimitusjohtaja sanoo Jollan haluavan luoda tehokkaan moniajon, jossa sovelluksien avaaminen ja sulkeminen ei ole keskeisessä roolissa. Toteutustavan tarkempia yksityiskohtia Hurmola ei halunnut vielä paljastaa.

5 kommenttia

  1. Samaa mitä Nokia yrittää, eli poiketa androidista, iOS:stä ja omasta symbianista. Nämä kolme on jo nähty, mitään mullistavaa uutta nämä eivät enään tuo päivitysten myötä. Ihmuset haluavat jotain uutta ja helppokäyttöisyyttä, nyky älypuhelimet on vaikeita käyttää esim. Androidin valikkosekameleska jota ei pysty käyttämään nopeasti, samaa ongelmaa muissakin. Haluamaansa tietoon pitää päästä käsiksi parilla klikkauksella, olipa kyseessä ohjelma, asetus, säätieto, viesti, tilapäivitys tms…

  2. Hurmola kuvailee iOS:n ja Androidin käyttöympäristöjä hyviksi, mutta painottaa niiden olleen markkinoilla jo vuosia. Jolla uskoo kykenevänsä tarjoamaan jotain uutta.
    Yep!. 😉

  3. No jännä nähdä mikä tosta jollasta tulee. Mut ite kyllä liputan Androidin puolesta. Android on kyllä nopee ja helppo käyttönen liittymä. Mutta sillä vaan voi sit tehdä niin paljon muutakin kuin perus juttuja. Mutta kyllä perus jutut toimii tosi nopeesti ja jouhevasti Androidilla. Esim sään kattomiseen mun ei tarvi kuin avata näyttö.

  4. Voiskohan olla näin, että kaikki perustoiminnot kalenteri, kello, muistiinpanot, viestit, osoitekirja yms. ois aina auki ja olisi vielä mahdollista asettaa kaikkein useimmiten käytetyt sovellukset niin ettei se täysin sulje niitä koskaan? N9:llähän voi olla vaikka kuinka monta sovellusta auki ilman kovinkaan suurta merkitystä akun kestoon tai nopeuteen.

Kommentointi on suljettu!