Applen iPhonen suosio tasaantui huhti-kesäkuussa

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Applen tuotemalliston uudeksi tähdeksi on noussut iPad. Yhtiö kertoi muutama päivä takaperin toisen vuosineljänneksen tuloksensa, jonka selkeä päätähti oli Applen taulutietokone. Sen myynti kohosi 17 miljoonaan kappaleeseen, joka on 84 prosenttia vuodentakaista enemmän. Tammi-maaliskuussa taulutietokoneita myytiin 11,8 miljoonaa, joten myös edellisneljännekseen nähden nousua kertyi selvästi.

Applen iPhone on edelleen hyvässä vedossa. Puhelimia myytiin 26 miljoonaa kappaletta, joka on 28 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Kasvun hiipumisesta kertoo kuitenkin se, että tammi-maaliskuuhun nähden puhelimia myytiin nyt 9,1 miljoonaa kappaletta, eli 26 prosenttia, vähemmän.

Hiipuvaan iPhone-myyntiin voidaan löytää ainakin muutama syy. Todennäköisesti asiakkaat odottavat jo seuraavaa mallia, jonka julkistuksen arvellaan tapahtuvan syksyn aikana. Saattaa myös olla, että laitteen kysyntä alkaa hiljalleen saavuttaa suosion huippunsa. Loppuvuosi kertoo, miten asia todella ovat. Jos myynti on selvästi tasoittumassa, saattaa osuuksien kasvattaminen tulevaisuudessa vaatia Applelta malliston laajentamista. Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi edullisemman sisarmallin julkaisemista.

Lähde: Apple