Samsung myi toisen vuosineljänneksen aikana yli 50 miljoonaa älypuhelinta

Korealainen Samsung hallitsee maailman älypuhelinmarkkinoita suvereenisti. Yhtiö ei tavoilleen uskollisesti julkaissut toisen vuosineljänneksen tuloksen yhteydessä tarkkoja myyntilukuja, mutta tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan korealaisvalmistaja myi huhti-kesäkuussa 50,5 miljoonaa älypuhelinta.

Samsungin vauhti markkinoilla on huimaa. Vielä vuosi sitten älypuhelimia kävi kaupaksi 20,2 miljoonan laitteen verran. Yhtiö onkin ottanut selvästi kaulaa Appleen, jonka älypuhelimia myytiin toisella neljänneksellä 26 miljoonaa kappaletta.

Korealaisvalmistajan markkinaosuus maailman älypuhelimista on nyt 34,6 prosenttia. Applen siivu on 17,8 prosenttia ja Nokian osuus tasan seitsemän prosenttia.

Lähteet: Reuters & FierceWireless

15 kommenttia

 1. On hyvin vaikea nähdä Samsungin menettävän tuota asemaansa. Nokiasta siihen tuskin on.

  1. Eikös aivan sama tilanne ollut silloin kun Nokia oli huipulla 😉

   1. Nokia alkoi käsittääkseni menettämään johtopaikkaansa siinä vaiheessa kun he eivät uskoneet kosketusnäyttötekniikasta tulevan se seuraava iso juttu. Jos Samsung tekee samanlaisen virheen, ehkä joku muu pääsee hyötymään siitä.

 2. Mieluummin Samsung kuin haastetaan-kaikki-oikeuteen -Apple tai annetaan-potkut-kaikille-työntekijöille -Nokia.

  1. Samsung haastaisi kaikki oikeuteen jos sillä olis jotain omaa jota muut haluaisi kopioida, mutta ei ole. Ja myös heittää jengiä pihalle kun alamäki alkaa. Joskus sekin aika koittaa, vaikka nyt näyttää ruusuiselta.

   Tilastot eivät toki kerro koko totuutta, koska tod näk satasen android lagi prutkut lasketaan älypuhelimeksi, mutta applella on aina vain yksi high end malli. Eli raha virtaa yhä Applelle melko suvereenisti, tämäkin olisi tärkeä kertoa näissä artikkeleissa

   1. ”Samsung haastaisi kaikki oikeuteen jos sillä olis jotain omaa jota muut haluaisi kopioida, mutta ei ole.”

    Ei kysymys ole siitä, saattaisiko yritys haastaa toisen yrityksen oikeuteen, vaan kuinka herkästi se sen tekee ja millaisilla perusteilla. Apple on osoittautunut tässä suhteessa yritykseksi, joka koettelee ihmisten oikeudentajua. Samsung taas ainakaan toistaiseksi ei. Yritykset ja niiden johto eivät ole samasta muotista, toisin kuin aika kevyesti annat ymmärtää.

    ”Tilastot eivät toki kerro koko totuutta, koska tod näk satasen android lagi prutkut lasketaan älypuhelimeksi, mutta applella on aina vain yksi high end malli.”

    Anteeksi vain, mutta tässä on hiukan selittelyn makua. Älypuhelimen määritelmä on kaikille valmistajille sama, ja ostajat päättävät euroillaan, dollareillaan ym. rahoillaan mikä puhelin ja valmistaja on suosituin. Apple saa valmistaa ihan niin monta mallia kuin haluaa – ei sitä kukaan kiellä.

    ”Eli raha virtaa yhä Applelle melko suvereenisti, tämäkin olisi tärkeä kertoa näissä artikkeleissa”

    Onhan tuollakin seikalla joillekin mielenkiintonsa, mutta keskivertokuluttaja ei juurikaan välitä mille valmistajalle virtaa minkäkin verran rahaa, vaan millaisen puhelimen he saavat sillä rahalla jonka ovat valmiita hankintaan käyttämään. Samsung yksinkertaisesti täyttää tällä hetkellä kuluttajien toiveet paremmin kuin Apple.

    1. Pitkä vastaus, mutta vaikuttaa että et oikein yrittänytkään tajuta mistä puhun. Kappalemääräisesti siis Samsung on voitolla, rahan puolesta apple. Kummatkin seikat on aivan yhtä tärkeitä, miksi ihmeessä ne eivät kiinnostaisi lukijaa, kumma väite- Yhdellä ainoalla mallilla Apple pieksee tulojen kannalta koko samsungin laajan malliston. High end älypuhelimissa apple on aivan suvereeni hallitsija.Halvemmissa luureissa samsung on toki voitolla, mutta vain sen takia että apple ei tarjoa halpaa mallia. Jos tarjoaisi, tilanne olisi luultavasti päinvastainen. On paaaljon niitä, jotka haluavat iphonen mutta eivät ole valmiita maksamaan siitä hurjaa hintaa.

    2. @ ::jake::

     ”Pitkä vastaus, mutta vaikuttaa että et oikein yrittänytkään tajuta mistä puhun.”

     Vai tajusinko sittenkin paremmin kuin olisit ehkä toivonut…?

     ”Kappalemääräisesti siis Samsung on voitolla, rahan puolesta apple.”

     Eiköhän aiemmasta kommentistani käy täysin selväksi, että tajusin tuon ajatuksesi jo ensimmäisellä kerralla.

     ”Kummatkin seikat on aivan yhtä tärkeitä…”

     Selvästikin sinulle, mutta realistisesti ottaen eivät yhtä tärkeitä useimmille puhelimen ostajille, kuten jo aiemmassa kommentissani sanoin.

     ”Yhdellä ainoalla mallilla Apple pieksee tulojen kannalta koko samsungin laajan malliston.”

     Pieksee? Näiden lapsenomaisten fanitus-kielikuvien jättäminen pois nostaisi keskustelun tasoa.

     ”High end älypuhelimissa apple on aivan suvereeni hallitsija.”

     Suvereeni hallitsija? Ihan oikeasti, mieti hiukan näitä kielikuviasi. Ja Samsunghan… jospa minäkin koitan keksiä jonkin yhtä höpsön kielikuvan… pyyhkii tällä hetkellä jalkansa Appleen älypuhelimissa (kuukausi kuukaudelta tehokkaammin, voimakkaammin, ponnekkaammin… 😀 Kuulostaa jotenkin surkuhupaisalta, että väännät Applesta väkisin suvereenia täsmäpoimimalla mielestäsi tätä tarkoitusta palvelevan kategorian, ”high-end-puhelimet”. Millä perusteella Applen iPhone on high-endia suhteessa Samsungin älypuhelinmalliston ylempään osaan (joka myy tällä hetkellä enemmän kuin iPhone) muuten kuin hinnaltaan? Teknisistä ominaisuuksista ei väitteellesi löydy perustetta.

     ”Halvemmissa luureissa samsung on toki voitolla, mutta vain sen takia että apple ei tarjoa halpaa mallia.”

     Ai tiedät jostain, että Applesta tulisi halvempien älypuhelinten markkinajohtaja, jos se alkaisi valmistaa niitä? Suuri väite, jolle et esitä mitään perusteita. Et tunnu ymmärtävän, että Applen älypuhelinmyynti nojaa keskeisellä tavalla markkinointiin ja mielikuviin (paljon enemmän kuin muiden valmistajien). Taitavalla mainonnalla ja julkisuuspelillä Apple on saanut yleisön mieltämään useimmat laitteensa jossain määrin luksustuotteiksi. Tämän mielikuvan ylläpitäminen vaatii laitteilta korkeaa hintaa, eikä Apple siis näin ollen voi valmistaa halpoja puhelimia vaarantamatta tätä mielikuvaa ja sitä kautta lypsylehmäänsä. Tilanne on sama kuin esimerkiksi kalliimman pään kosmetiikkatuotteiden kohdalla. Hinnassa on rutkasti ilmaa, ja niitä voitaisiin myydä paljon halvemmalla, mutta tämä ei lisäisi markkinaosuutta, vaan päin vastoin vaarantaisi tuotekuvan.

    3. Jälleen pitkä vastaus mutta nolla sisältö. Ainut uusi sisältö oli kielikuvieni haukkuminen- hyvin aikuista ja oleellista..

     ”Millä perusteella Applen iPhone on high-endia suhteessa Samsungin älypuhelinmalliston ylempään osaan”

     Sanoinko jossain noin? En.

     ” ….Suuri väite, jolle et esitä mitään perusteita.”
     Apple: yksi malli 26 milj kpl
     Samsung: Joka toinen päivä uusi malli, yht 50milj kpl.

     Ei tähän tarvita kuin maalaisjärkeä. iphonen hinta on useimmille liikaa. Yksi karsittu mutta laadukas malli, jossa asettuu normikuluttajan haarukkaan (esim ~300€), ostajakunta kasvaisi todella merkittävästi. Joku aika sitten huhuttiin että Apple olisi julkaisemassa tällaisen karvalakkimallin.

     Mutta joo, kumpikin on näköjään sanonut sanottavansa, joten lopetetaan keskustelu.

  1. Mielestäni puhuin applesta, mutta ilmeisesti jokin sekoittaa kirjaimet päässäsi…

 3. Kyllä Samsung on tämän hetken ehdoton kuningas älypuhelinmyynnissä, eikä kenenkään tervejärkisen tulisi muuta väittää.

 4. Olen samaa mieltä ademeionin kanssa. Turhaa väittelyä siitä kuka on ykkönen puhelinmyynnissä, kun viimeisimmät tilastotkin puhuu samsungin puolesta.
  Kyllä me ::jake:: ymmärretään, että sinä et pidä samsungista/androidista, mutta silti voisit myöntää, että samsung on tällä hetkellä ykkönen eikä siitä pääse yli eikä ympäri. Esimerkiksi toisella vuosineljänneksellä samsung myi yli 50 miljoonaa älypuhelinta, mikä on miltei kaksi kertaa enemmän kuin mitä apple. Itse en taas pidä applesta, mutta en silti kiellä että heillä menee todella hyvin älypuhelinmarkkinoilla.

  1. Kyllä Samsung myy eniten kappalemääräisesti, enhän minä sitä ole kieltänyt. Niillä menee nyt hyvin- hyvä Samsungille.

Kommentointi on suljettu!