Tukuittain kuvia Applen iPhone-prototyypeistä vuoti verkkoon

Applen ja Samsungin oikeustaisto on vuotanut verkkoon jälleen mielenkiintoista materiaalia. Hiljattain saimme esimakua Applen iPadin kehityksestä, kun julkisuuteen levisi kuvia yhtiön prototyypistä, joka oli suunniteltu vuosien 2002 ja 2004 välillä. Nyt verkkoon on valunut materiaalia iPhonen kehitysvaiheista.

Eräs mielenkiintoisista prototyypeistä nähdään yllä. Sen Apple suunnitteli vuonna 2006 käyttäen apunaan Sonyn muotokieltä. Kuvissa nähdään jopa Sonyn logo, joka on kuitenkin osassa prototyyppejä vaihdettu Jonyksi. Laitteen olemus muistuttaa erittäin paljon iPhone 4:n lopullista muotokieltä.

Toinen huomiota herättävä prototyyppi esiintyy yllä. Se ei muistuta juurikaan Applen tuotantoon päätyneitä puhelinmalleja, mutta tuo erehdyttävästi mieleen Nokia N9:n ja Lumia 800:n muotokielen. Samoja elementtejä on nähtävissä todella paljon, joihin lukeutuvat muun muassa terävät kulmat ja vahvasti kaareutuva takakuori.

Seuraava prototyyppi tuo mieleen alkupään iPhone-mallit. Pyöreiden kulmien sijaan se tuo pöydälle kuitenkin hieman erilaisen ratkaisun. Laitteen rakenne muodostuu kahdeksankulmiosta.

Viimeisenä vielä toinen hieman Nokian nykymallistoa muistuttava iPhone-prototyyppi. Se antaa myös hieman vihjeitä käyttöliittymän kehityksestä.

Lisää kuvia löytyy lähdelinkkien takaa.

Lähteet: The Verge & BuzzFeed

11 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen tuo toinen kuva. Muistuttaa kyllä erehdyttävästi, varsinkin takaa, Nokia N9 luuria.

 2. Näkeehän se Erkkikin että tuo N90 on photoshopattu.

 3. Hieman ironista, että Apple myöntää käyttäneensä Sonyn muotokieltä oikeudenkäynnissä, jossa syyttää Samsungia oman muotoilunsa kopioimisesta.

  1. Joo, kyllä, totta. Tosin lopullinen riita koskee myynnissä olevia laitteita, ei prototyyppejä.
   Alimmasta kuvasta huomaa, ettei noita laitteita kovin eri tavalla pysty muotoilemaan, kun Nokialla on tällä hetkellä lähes vastaavalla tavalla muotoiltuja puhelimia.

 4. ”Se ei muistuta juurikaan Applen tuotantoon päätyneitä puhelinmalleja, mutta tuo erehdyttävästi mieleen Nokia N9:n ja Lumia 800:n muotokielen.”

  Jälkimmäinen lause on rakennettu hiukan hassusti kolmesta vahvuudeltaan hyvin erilaisesta väitteestä. Nuo väitteet ovat:

  -…on erehdyttävästi Nokia N9:n ja Lumia 800:n näköinen
  – …tuo mieleen Nokia N9:n ja Lumia 800:n
  – …käyttävät Nokia N9:n ja Lumia 800:n muotokieltä

  Ensimmäinen väite on kaikkein voimakkain, kolmas on seuraavaksi voimakkain ja toinen on lievin. Ensimmäinen tuo juttuun dramatiikkaa ja tehoa, kakkosen ja kolmosen toimiessa kätevästi vasta-argumenttina liioitteluväitteitä vastaan. Eräänlainen Frankesteinin lause siis 😉

 5. Eiköhän Apple ole tuossa ”N9/800” -tyyppisessä protossa testaillut iPodin muotokieltä puhelimeen.
  Nopealla Googlauksella löytyi Ipod Mini Second Generation jossa on kyseinen muotokieli ja tuo on tullut vuonna 2005.

 6. Nokian kun ei keksinyt mitään omaperäistä niin ottivat mallia applen prototyypeistä

  1. Nokia ei tiennyt mitään, eikä kukaan muukaan, ennen tätä oikeudenkäyntiä.

 7. Täytyy sanoa et ois kyllä kannattanu Applen vaan viiä myyntiin asti toi toisiks ylin malli. Ois ollu kerranki tyylikäs Apple. Noi nykyset lasi kuoriset on minusta kaameen näkösii.

Kommentointi on suljettu!