Nokia jakamassa tuloja operaattoreille Lumian parempaa tukea vastaan?

Nokian halu menestyä markkinoilla on kova. Toisella vuosineljänneksellä valmistaja myi neljä miljoonaa Lumiaa. Jos myynti olisi yhdestä mallista, voisi sitä pitää kohtalaisena. Yhtiöllä on kuitenkin markkinoilla jo neljä Lumia-sarjan mallia, joten tulosta ei voida missään mielessä pitää tyydyttävänä. Suureksi pettymykseksi muodostui Yhdysvaltojen markkinat, jossa myynti polkee paikallaan, vaikka AT&T-operaattori markkinoi kevään aikana rajusti Lumia 900 -mallia.

Keskinkertaisesta menestyksestä johtuen Nokian huhutaan harkitsevan suunnanmuutosta strategiassaan. Huhut kertovat valmistajan suunnittelevan myyntisopimuksia muutamien keskeisten operaattoreiden kanssa. Nokian ideana olisi keskittää myynti näille operaattoreille hieman Applen strategian tavoin.

Yksinoikeussopimuksien lisäksi Nokia haluaa varmistaa Lumioiden hyvän markkinoinnin jakamalla osan tuloista operaattoreiden kanssa, kertoo Financial Times. Tämä kannustaisi operaattoreita mainostamaan Nokian tuotteita voimakkaammin ja asettamaan ne näyttävämmin esille myymälöissä. Samalla operaattorit saattaisivat ohjeistaa myyjiään suosittelemaan helpommin Lumia-tuoteperhettä asiakkailleen.

Nokian ja Windows Phonen tulevaisuus lepää pitkälti loppuvuoden ja vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon varassa. Loppuvuodesta saapuvan Windows Phone 8:n on kyettävä saavuttamaan nykyistä selvästi parempi asema markkinoilla. Muutoin alustan tulevaisuus näyttää heikolta.

Lähde: Phone Arena

8 kommenttia

 1. Appleen vertaus mielestäni ontuu aika paljon, koska Apple oli 2007 uusi tekijä mobiili-alalla ja toisaalta kasvatti koko ajan markkinaosuuttaan. Nokia taas on entinen markkinajohtaja, jonka markkinaosuus pienenee älypuhelimissa koko ajan voimakasta vauhtia. Huolestuttavinta tässä on juuri se että Nokian nykyiset asiakkaat eivät pidä Lumioita huokuttelevina vaan neljä viidestä vaihtaa toiseen merkkiin.

 2. Kyllä se Nokian Ongelma tuntuu olevan just WP käyttis. Ku tuo WP ei vaan houkuttele ei vaan toimi. Ja taitaapi jut lumiat olla yksi syy mikä on nostanut Samsugn;n myyntiä kun Nokian käyttäjät vaihtaa Samsungiin. Enkä todellakaan usko että WP8 pystyy pelastamaan tilannetta.

  1. Minusta WP7 a mango ovat olleet lähinnä varhaisten omaksujien juttu, vaikka paukkuja on pikkuhiljaa alettu lisäämään. Itse uskon (ja Nokian kannalta toivon) että WP8 muuttaa tilannetta. Yksinkertaisesti Nokialla ja MS:llä ei ole varaa mokata tätä. Windows 8 ja WP8 (xbox?) tulevat kuitenkin näyttämään samalta ja toimimaan samalla logiikalla, joten uskon että paukkuja laitetaan tämän kokonaisuuden julkistukseen 100x enemmän kuin wp7.5:n kanssa. Samalla ehkä Nokiankin markkinointi helpottuu kun MS tulee voimakkaammin mukaan.

  2. Speksit vaikuttavan olevan nyt muodissa, ainakin se selittäisi Samsungin tämänhetkistä menestystä. Windows Phone 8 mahdollistaa moni-ydin suorittimien käytön ja suuremmat resoluutiot, joten tämän luulisi parantavan tilannetta Nokialle ja Microsoftille. Ainakin itse myös luotan Microsofting kykyihin optimoida käyttöjärjestelmän paremmin useille ytimille kuin esimerkiksi Googlen. (Androidilla usean ytimen hyöty ei kuulemma ole kovin suuri).

   Olen myös melko varma että Windows 8:n julkaisu parantaa Windows Phone 8:n asemaa. Tällä hetkellä Windows Phone on se outo ja erilainen, mutta kun sama idea saadaan satoihin miljooniin tietokoneisiin niin se muuttuukin tutuksi ja turvalliseksi.

   Mutta aika näyttää.

 3. Matti Meikäläinen. Se,että Windows Phone 8 tulee niin ei tarkoita että Nokian tilanne helpottuu!.Arvaa,että miksi?. 😉

 4. Lumian ulkomuotton pitäisi saada päivitys, nyt on kovin kulmikas. Enemmän pyöreyttä ja nappelit käyviksi kuten iPhonessa. Puhelin on itsessään hyvä.

 5. Latausjohdon paikka pitää kynsillä kaivaa esiin, ei toimi, selkeä paikka latausjohdolle ilman läpän kynsillä kaivuuta Lumiaan.

Kommentointi on suljettu!