Tässäkö on syksyllä julkaistava uusi iPhone?

Tulevana syksynä mobiilimaailman katseet kääntyvät amerikkalaisen Applen suuntaan, jonka odotetaan julkaisevan kuudennen sukupolven iPhone-puhelimensa. Olipa sen nimi sitten uusi iPhone tai iPhone 5, niin siitä odotetaan merkittävää julkaisua. Huhut odottavat laitteen näyttökoon kasvavan 3,5 tuumasta neljän tuuman tietämiin. Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun Apple kajoaisia älypuhelimensa kosketusnäytön fyysiseen kokoon.

Verkossa on jo viikkoja pyörinyt kuvia erilaisista osista, joiden väitetään kuuluvan tulevaan iPhoneen. Nyt osat on kasattu yhteen ja aikaan on saatu varsin aidon näköinen laite, joka voisi hyvinkin esittää tulevaa iPhone-mallia.

Kuvien perusteella Apple luottaisi muodoissa iPhone 4:ssä esiteltyyn linjaan. Takaosan lasipinnoitteesta on nyt kuitenkin luovuttu, mutta etupuoli on pitkälti pysynyt muuttumattomana. Alaosassa sijaitseva telakkaliitäntä on saanut uuden muodon, kuten huhuissa on jo pitkään arveltu. Se on nykyistä mallia pienempi ja vie näin ollen vähemmän tilaa.

Lähde: 9ToMac

27 kommenttia

 1. Ja kaikki iUskovaiset huutavat kuorossa:
  ”shut up and take my money”
  🙂

  1. Kommentti voisi mennä jossain marginaalilaitteessa, esim. N9, mutta tuskinpa nuo omenoiden käyttäjät sen uskovaisempia ole kuin ne, jotka ostaa esim. aina viimeisimmän Nokia-puhelimen. Niitähän riittää, paljonkin.

 2. Kyllä sitä maailmassa on aikas paljon näitä Apple-miehiä ja naisia.
  Toki muillekkin laitteille ja valmistajille on omat hörhönsä

  1. Niin kaikki ihmisethän jotka ostaa iLaitteita on uskovaisia…

   Näyttää olevan muuten aikamoinen samsung lahko nykyään, mitä voi päätellä samsungin myynneistä.

   1. Joo tuo isheep juttu alkaa olla aika vanhentunut, vaikkakin vielä jokunen vuosi sitten totta. Nykyään Android hörhöt ovat se uusi iSheep, eli ne tyypit joita saa ihmetellä jatkuvasti eri foorumeilla. Hauskinta siinä on se että ne jotka uskovais-lahkolais kommentteja laukovat ovat itse juuri sitä mitä he mollaavat.

 3. Itse yleensä haluan, että laitteen design on mahdollisimman minimalistinen, enkä oikeen innostu noista takakansi kikkailuista, mutta täytyy sanoa, että Apple on onnistunut tässä. Itseasiassa toi uuden iPhonen takakansi luonnossa näyttää varmaan todella tyylikkäältä, kuvissa se ei pääse oikeuksiinsa, koska se näyttää väkisin vähän lattealta.

  Tosin voihan se olla, että tämä on vain joku proto tai tarkoituksella vuodettu, että lopullinen design ei selviäisi, aika näyttää, mikä sitten piti paikkansa ja mikä ei.

 4. Muotoilussa varmaan pysytäänkin klassisen tyylikkäällä linjalla, mikäs siinä kun iphone on yhä yksi tyylikkäimmistä luureista ja muotoilulla on vakiintunut high end status ihmisten keskuudessa. Jännää kuitenkin nähdä mitä uutta Apple tuo peliin softapuolella kun tämä on ”merkittävä” julkaisu. iOS alkaa olla melko kypsä käyttis, nähdäänkö oikeasti seuraava askel käyttiksessä vai pysytäänkö varmalla linjalla.

  1. Applehan on jo esitelly viime keynotessa tulevaa ios 6, joka tulee myös uuteen puhelimeen. Saa nähdä tuleeko sitten jotain vain uudelle iphonelle tyylin niin kuin siri 4S:lle.

  2. Öö johan iOS6 on esitelty, ja pysytään varmalla linjalla.

   Ominaisuus mitä Apple tulee varmasti eniten rummuttamaan uuden iPhonen mainostamisessa on passbook ja nfc ja kaikki se mitä sillä voi tehdä.

   Samoin varmasti Apple tuo sen vahvasti esiin, että nyt Applella on vihdoin oma ääninavi ja omat kartat.

   Ja eiköhän toi oma karttakokonaisuus jo itsessään ole aika merkittävä muutos Applelle.

   1. Uutta iOS:a ei siis esitellä iphone 5:n julkaisun myötä?

    1. 11 päivä kesäkuuta esiteltiin iOS6 ja se on nimeomaan uusi tuleva iOS.

 5. Olen pettynyt. Kun syksyllä pyydän uutta työpuhelinta, niin tuollaisen roskan sitten lyövät kouraan (iPhone on meidän uusi työpuhelinstandardi).

  Nyt kyllä joudun hankkimaan oman puhelimen. Se tulee olemaan Nokian Lumia WP8-käyttiksellä ja PureViewillä.

  1. Siinäpä ostat markkioiden huonoimman puhelimen vaikka firmas tarjoaa parasta vaihtoehtoa

 6. Taas tommonen kaameen tylsän näkönen I Phone. Takalasista sentään ollaan luopumassa. Ja Näyttö kasvaa sentään edes 4″ vaikka sekin on kyllä vähän pieni. No tajusivat sentää luopua siittä 3.5″ mini näytöstä. Saapa nähdä mitä sit IOS6 tuo tullessaan. ja miten puhelinta kehitetään. Vau onko vieläki sama vanha kaavoihinkangistunut. No mua ei ainakakaan jo nähdyn perusteella vakuuta yhtään.

  1. 4-4,3″ isompaa ei kannata tehdä ennenkuin akut on sillä tasolla ettei niitä tarvitse parin päivän välein ladata

 7. Aivan liian pieni mielestäni tuo 4″ lippulaivapuhelimeen. Mutta ainiin? Tämähän koskeekin applea, joka pitää näytön puhelimesta toiseen säälittävän pienenä, jotta näytön pikselitiheys olisi tarpeeksi suuri!! Muutenhan apple menettäisi kaikki asiakkaansa, kun sen ainut myyntivaltti on tuo korkea pikselitiheys…. ;););)

  1. Kaikki näyttökyselyt mitä olen lukenut niin ne on voittaneet 4″ näyttö tai ollut ihan kärjessä. Siis kyselyt missä haetaa ideaalia näyttökokoa.

   Tämä näyttöhömpötys on mennyt jo täysin yli, ei kaikki halua minitablettia taskuunsa, sen nyt kertoo iPhone 4S yli 50 miljoonan kappaleen myyntikin.

   Suurin osa taitaa edelleen arvostaa vähän pienempää älyluuria.

   Applelle on tärkeää ergonomia ja käytettävyys ja luurin fyysinen koko, ei se kenellä on isoin näyttö ja kenellä suurin luuri.

   Pikselitiheydestä se ei varmasti ole kiinni, miksi se siitä olisi? Miksei apple voi tarkempaa näyttöä laittaa isompaan näyttöön? 🙂

 8. Ai mitä teki?? Ainiin, nosti pikselien määrää, mutta piti näytön samankokoisena kuin Ipad2:ssa. Kuten sanoin, jos pikselitiheys nousee, näytön koko pysyy samana, jotta pikselitiheys olisi uber suuri. Puhelimissa taas näytön koko on niin säälittävän pieni, että ihan huvittaa.. 3.5″ tämän päivän lippulaivamallissa, VOI HUOH!!!

  1. Kerro esimerkkejä miksei vanhan iPadin näyttökoko ole riittävä? Ei tässä mitään taulutelevisioita olla tekemässä? Ja kyllä, on vielä ihmisiä jotka arvostavat ja pitävät puhelimet puhelimina ja tabit tabeina..

 9. Ei voi muuta todeta kuin, että tylsä… huoah… Minne katosi innovatiivisuus? Minne katosi tuotekehitys? 4″ näyttö, huoah… c’mon!

 10. Samaa vanhaa mallia myydään ja ei mitään uutta. Aplelle kävi kuten noksulle. Innovaatio loppui ja Samppa ajoi täysillä ohi. Vaikea tosin tuoda uusia isoja asoita. Noksu tosin yllätti lumiasss nyt näillä uusilla teknisillä toiminnoilla kuten lataus, kamera. Mutta muotoiluun olisi voinut tuoda jotain oikeasti uutta. No pelasivat varman päälle, mutta jospa heittäisivät yhden ihan uuden täkyn markkinoille.

  1. Ei se ole innovaatio että vaihdetaan muotoilua joka vuosi. Varsinkin jos se on yhtä pidetty ja tunnettu kuin lumian ja iphonen. Niiden muotoilulla alkaa olla jo markkina-ja brändiarvoa. Lumiat ja iphonet tunnistaa jo jokainen kadulla. Andoird laitteita ei tunnista lähes kukaan- koska niitä on miljoona ja mallien muotoilu vaihtuu joka vuosi.

 11. Se kertookin juuri androidin monipuolisuudesta ja siitä miksi se menestyy niin hyvin markkinoilla. Ihmisille pitää olla monia erilaisia vaihtoehtoja, eikä vain sitä yhtä ja samaa.

Kommentointi on suljettu!