Samsungilta vihdoin tabletti iPadin tasoisella näytöllä?

Oikeuteen toimitetut dokumentit paljastavat korealaisen Samsungin työstävän P10-koodinimellä tunnettavaa tablet-tietokonetta. Erityisen mielenkiintoiseksi laitteen tekee sen 11,8 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 2560 x 1600 pikseliä. Dokumenteissa laitteen julkaisuajankohdaksi on merkitty kuluva vuosi.

Apple asetti kolmannen sukupolven iPadillään taulutietokoneiden näytöille uuden standardin. Sen 9,7 tuuman kosketusnäyttö kykenee 2048 x 1536 pikselin tarkkuuteen. Tämä tarkoittaa 264 pikseliä tuumalla. Samsungin tabletti kykenisi toteutuessaan lähes vastaavaan 256 pikselillä tuumaa kohden.

Taulutietokoneen tarkemmat tiedot säilyvät kysymysmerkkinä. Aikaisemmat huhut kertoivat Samsungin julkaisevan suurella tarkkuudella olevan tabletin jo maaliskuussa, mutta näin ei koskaan käynyt. Joka tapauksessa on vain ajan kysymys, milloin Samsung tuo markkinoille Applen termein Retina-näytöllä varustetun tabletin. Hyvin todennäköisesti se tapahtuu vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: The Verge

5 kommenttia

  1. Ehdottaisin samsungille, että tekevät etukamerasta laadukkaan esim. 5 tai 8 mpx, koska enemmän luultavasti etukameraa käytetään kuin takakameraa. ja sitten vielä joku oma videopuheluohjelma. Erottuisivat laadukkaalla etu kameralla muista. Harvemmin 11,8 tuuman tabletilla käytetään takakameraa. Vai mitä muut on mieltä…?

  2. täh kyllähän noi 12-15 tuumaset tablet koneet on just parhaita lomapokkarien korvaajia, kuvittele ny jossain turistirysässä 25 hengen seurue ja kaikilla roikkuis kaulalla ”kamera”laukussa jokin tollanen tabletti. 🙂

  3. Videopuheluille tarkoitettu etukamera on tämän kokoluokan tabletissa tärkeämpää,kuin takaosassa/takapuolella oleva kamera eli mielellään väh.2Mpikselin etukamera siis…!.

  4. Olipas se otsikko puolueellinen.. iPad 3:nenhan oli ensimmäinen iPad jossa oli Samsungin Tablettien ”tasoinen” näyttö (ja ylikin). Sekä iPad, että iPad 2:ssahan oli pienempi resoluutio kuin Sampan tableteissa.

  5. Toivottavasti muutenkin tulee olemaan teknisesti parempi,ettei pelkästään näytön osalta!!!.

Kommentointi on suljettu!