Motorolalta uusi QWERTY-puhelin Amerikkaan: Photon Q

Fyysisellä QWERTY-näppäimistöllä varustetut älypuhelimet tuntuvat olevan katoava luonnonvara. Tarjontaa markkinoilla on hyvin vähän, etenkin jos haluaa hyvillä teknisillä ominaisuuksilla ja fyysisellä täysinäppäimistöllä varustetun älypuhelimen. Tähän kategoriaan Motorola on esitellyt yhdessä Sprint-operaattorin kanssa mielenkiintoisen uutuuden, jota se kutsuu nimellä Photon Q.

Motorola Photon Q:ssa on 4,3 tuuman ColorBoost-kosketusnäyttö 960 x 540 pikselin tarkkuudella ja viisirivinen QWERTY-näppäimistö. Se tarjoaa oman rivistönsä numeroille, joka nopeuttaa kirjoittamista. Tämän ansiosta puhelin vaikuttaakin varsin optimaaliselta valinnalta kunnollista näppäimistöä puhelimessaan arvostavalle käyttäjälle. Ikävä kyllä laite on ainakin aluksi saatavilla vain Amerikan markkinoilla.

Puhelimen sydämenä toimii 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja RAM-muistia on käytössä gigatavun verran. Puhelin tukee LTE-yhteyksiä ja sisältää kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Muita ominaisuuksia ovat ainakin kahdeksan megapikselin kamera, muistikorttipaikka, NFC, WiFi ja Bluetooth 4.0. Puhelin perustuu Android 4.0.4 -alustaversioon. Motorola tarjoaa puhelimeen avoimen käynnistyksenlataajan (bootloader), joten sen modaaminen on halukkaille helppoa.

Uutuuden saatavuus ja hinnoittelu ovat vielä kysymysmerkkejä. Sprint lupaa laitteen saapuvan myyntiin pian.

Lähde: Android and Me

1 kommentti

  1. Vielä kun näitä QWERTY-älypuhelimia tulisi Suomen markkinoille… Ei tarvisi tuskailla tuon HTC Desire Z:n hitauden ja vaikean roottaamisen kanssa.

Kommentointi on suljettu!