Microsoftin Metro-käyttöliittymälle uusi nimi?

Metro on brändi, jota Microsoft on käyttänyt puhuessaan Windows Phonen ja Windows 8:n käyttöliittymistä. Se on kosketusnäytöille optimoitu ympäristö, joka rakentuu niin sanottujen Live Tiles -elementtien ympärille. Tuoreimpien huhujen mukaan Microsoft olisi valmistautumassa nimeämään käyttöliittymänsä uudelleen. Muutoksen pitäisi tapahtua vielä kuluvan viikon aikana.

Muutosta voidaan pitää varsin yllättävänä, sillä Microsoft on käyttänyt termiä viimeksi hiljattain julkaistun Office 2013 -toimistopaketin yhteydessä. Huhut kertovat, että kaiken takana olisi tavaramerkkikiista. Tarkemmin mahdollisesta osapuolesta ei tässä vaiheessa ole kuitenkaan tietoa. Erääksi kiistakumppaniksi on ehdotettu saksalaista Metro AG:tä.

Metron esiaste nähtiin Zune-soittimissa. Virallisesti termi otettiin käyttöön Windows Phone 7:n yhteydessä, jonka jälkeen se tuotiin myös tietokonemaailmaan Windows 8 -käyttöjärjestelmässä.

Lähteet: The Verge & Wikipedia

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!