Androidista löytyi piilotettu tuki käyttäjätileille

Älypuhelimet ja erityisesti tabletit ovat kovassa käytössä perheen sisällä. Jokaisella käyttäjällä on omat tarpeet ja mieltymyksen kohteet. Kuinka hienoa olisikaan, jos moderni mobiilialusta kykenisi tarjoamaan tietokonemaailmasta tutun tuen eri käyttäjätileille?

Eri käyttäjätilien hyödyntäminen saattaa tulevaisuudessa olla mahdollista ainakin Androidilla. Kehittäjät ovat löytäneet siitä merkkejä alustan koodista sekä onnistuneet aktivoimaan sen tuoreessa Android 4.1 Jelly Bean -versiossa. XDA-kehittäjäsivustolta löytyvillä ohjeilla halukkaat voivat kokeilla ominaisuuden toimintaa omassa laitteessaan.

Käyttäjätilien vaihto hoituu ainakin tässä vaiheessa sammutusvalikosta (pitkä painallus virtapainikkeeseen). Tuki vaikuttaa vielä hyvin rajoitetulta, mutta se ei lienee yllätys. Ehkäpä käyttäjätilit ovat seuraavan Android-julkaisun merkittävin uudistus? Parhaimmillaanhan tämä tarkoittaisi sitä, että jokainen voisi määrittää itselleen oman kotinäkymän, pikakuvakkeet, sovellukset ja asetukset sekä suojata haluamansa tiedostot muilta.

Lähde: The Verge

5 kommenttia

  1. Tätä ominaisuutta voi hyödyntää niin, että tekee toisesta profiilista työprofiilin ja toisesta vapaa-ajan profiilin.
    Kätevä ominaisuus. Toivottavasti se aktivoidaan viralliseen käyttöön Key Lime Pie -Androidissa.

    1. Aivan totta! Tuohonkin loistava ominaisuus.

  2. Nyt vaan kasvojentunistus (etu cam) kehiin niin, että laite tunistaa eri käyttäjät (tableteissa kätevä). Esim. lapsille oma profiili ja aikuisille oma. Johan tätä profiilien luontia on odotettu. Tulee vanhat Nokia-ajat mieleen…

  3. Samsung saisi nyt tämä tekniikan patentoida itselleen ja tuloja vastaan muille valmistajille!. 😉

  4. Paitsi että taitaa olla Googlen kehittämä. :/

Kommentointi on suljettu!