Canalys: Android hallitsee älypuhelinmarkkinoita suvereenisti

Tutkimusyhtiö Canalys on julkaissut tuoreet tilastot koskien maailman älypuhelinmarkkinoita. Niiden valossa Android on noussut selväksi yksinvaltiaaksi, sillä huhti-kesäkuussa toimitetuista älypuhelimista 68,1 prosenttia oli varustettu Androidilla. Vuosi sitten vastaava luku oli 47,6 prosenttia.

Seuraavaksi käytetyin älypuhelinalusta on Applen iPhonesta löytyvä iOS. Sen markkinaosuus laski 18,9 prosentista 16,4 prosenttiin, vaikka toimitettujen laitteiden määrä kasvoi.

Kolmannella sijalla keikkuu kanadalaisen RIM:n BlackBerry-alusta. Sen markkinaosuus vajosi toisella neljänneksellä 5,4 prosenttiin.

Symbian pitää vielä hallussaan neljättä sijaa, vaikka laitemyynti vajosi vuodessa 64,6 prosenttia. Sen siivu markkinoista on 4,1 prosenttia.

Selvästi suurin nousija on Windows Phone. Alustaan perustuvien laitteiden toimitukset kasvoivat vuodessa 277,3 prosenttia. Se nousi ohi Samsungin badan ja kaappasi itselleen 3,2 prosentin markkinaosuuden. Canalysin mukaan Windows Phone -laitteita toimitettiin markkinoille huhti-kesäkuussa 5,1 miljoonaa kappaletta. Nokian osuus kakusta on neljä miljoonaan, joten se on selvästi suurin Windows Phone -valmistaja.

Lähde: Canalys

2 kommenttia

  1. Symbian pitää vielä hallussaan neljättä sijaa, vaikka laitemyynti vajosi vuodessa 64,6 prosenttia. Sen siivu markkinoista on 4,1 prosenttia.
    Selvästi suurin nousija on Windows Phone. Alustaan perustuvien laitteiden toimitukset kasvoivat vuodessa 277,3 prosenttia. Se nousi ohi Samsungin badan ja kaappasi itselleen 3,2 prosentin markkinaosuuden.

    Eipä Nokialla mene kipuaminen pohjamudista Windows Phonella (sekä Nokialla että Windows Phonella surkeat markkinaosuudet…) kovinkaan hyvin!!.

  2. ”Tutkimusyhtiö Canalys on julkaissut tuoreet tilastot koskien maailman älypuhelinmarkkinoita. Niiden valossa Android on noussut selväksi yksinvaltiaaksi…”

    Ei nyt sentään yksinvaltiaaksi, sillä ”yksinvaltias” tarkoittaa, että käyttää valtaa yksinään. Huolimatta Androidin selvästä johdosta on mukana sentään vielä muitakin käyttöjärjestelmiä (kuten artikkelistakin selviää). Esimerkiksi ”selvä ykkönen” olisi osuvampi ilmaus.

Kommentointi on suljettu!