Ice Cream Sandwich nyt toiseksi suosituin Android-versio

Viime vuoden lokakuussa julkaistu Android 4.0 Ice Cream Sandwich -alustaversio on vasta kesän aikana aloittanut todellisen levittäytymisensä kuluttajien laitteisiin. Googlen tuoreista tilastoista selviää, että Ice Cream Sandwich kattaa jo 15,9 prosenttia laitteiden liikenteestä Google Play -ohjelmistokaupassa. Vielä maalis-huhtikuun vaihteessa alustan osuus aktiivisista Android-laitteista oli vain 2,9 prosenttia.

Selvästi suosituin Android-alustaversio on edelleen 2.3. Vuonna 2010 julkaistu 2.2-versio on nyt vihdoin kuitenkin tipahtanut Ice Cream Sandwichin taakse, joka on kohonnut toiseksi käytetyimmäksi versioksi.

Kesäkuun lopussa julkaistu Android 4.1 Jelly Bean on saavuttanut tilastoissa 0,8 prosentin markkinaosuuden. Sen osuus tulee pysymään alhaisena vielä ainakin seuraavat kuukaudet, sillä päivityksiä nykyisille malleille ei ole näköpiirissä ainakaan lähitulevaisuudessa. Matkapuhelinvalmistajat ovat olleet hyvin vaitonaisia päivitysaikeistaan Jelly Beaniin.

7 kommenttia

  1. Jelly Bean 4.1 odotellen S2 ja S3 malleihin!. :/

  2. Onkohan toimittaja nyt tosissaan? Jo kokonaiset 16%

  3. Tässä yksi syy miksi Android ei kiinnostusta herätä.

  4. ::JAKE:: Perustelut väitteillesi!. Mokia omistajia ei Android kiinnosta,se tiedetään.

    1. Perustelut on artikkelissa…Ja toinen lause turhaa trollausta.

Kommentointi on suljettu!