Samsungin uusi tabletti pian Suomessa: Galaxy Note 10.1

Samsung on tänään ilmoittanut tuovansa Galaxy Note 10.1 -taulutietokoneen Suomen markkinoille viikosta 34 alkaen (20.8-26.8). Se on 10,1 tuuman kosketusnäytöllä ja S Pen -kynällä varustettu tabletti, jonka suositushinta on 699 euroa.

Korealaisvalmistajan muihin tabletteihin nähden Galaxy Note 10.1:n tärkein ase on interaktiivinen S Pen -kynä. Se toimii digitaalisena kynänä ja sopii hyvin sekä hyötykäyttöön että huvitteluun. Kynällä voi esimerkiksi tehdä helposti merkintöjä digitaalisiin tiedostoihin sekä yli- ja alleviivauksia teksteihin. S Pen toimii mainiosti myös piirtämisessä ja maalaamisessa. Kynä on integroitu laitteeseen, joten sen mukana kuljettaminen on vaivatonta.

Uuden tabletin sisuksista löytyy edistyksellistä tekniikkaa. Jouhevuudesta huolehtivat yhteispelillä 1,4 gigahertsin neliydinsuoritin ja kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa puhelinverkkoyhteydet, Bluetooth 4.0, WiFi, kaksi kameraa, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Kosketusnäytön tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä.

Käyttöjärjestelmänä on Android 4.0 Ice Cream Sandwich, joka on höystetty TouchWiz-käyttöliittymällä. Laite herää automaattisesti, kun S Pen -kynä poistetaan kotelosta. Mukana on myös Galaxy S III:ssa esitelty Smart Stay, joka käyttäjän silmiä seuraamalla osaa pitää näytön taustavalaistuksen päällä automaattisesti. Infrapuna tekee Galaxy Note 10.1:stä myös oivan kaukosäätimen kodin laitteiden hallintaan.

Ohjelmiston mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin kuuluu jaetun ruudun -tila. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ruudun molemmille puolille voidaan avata eri sovellukset, jotka ovat samanaikaisesti käytettävissä.

3 kommenttia

  1. Toivottavasti näytön pinta on suojattu mm.rasvaläikiltä eli sormenjäljet eivät jätä rasvaläikkiä (joka on ongelmana uudessa Samsung Galaxy Tab 10.1 2 mallissa!!). 🙁

  2. Tab 10.1 2 mallissa ON hyvänlaatuiset stereo kaiuttimet näytön kummallakin puolella,joten…odotan Note 10.1 mallilta enemmän!.

  3. Toivottavasti sammy on patentoitunut näytön jakamisen!

Kommentointi on suljettu!